BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  SPOR

İspanyollar şoka girdi

Şampiyonlar Ligi'ne dün gece İngiltere damgası vururken, İspanyollar dün gece peşpeşe 2 şok yaşadı.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, dün akşam yapılan 2. tur rövanş karşılaşmalarının ardından son çeyrek finalistlerde belli oldu.

Son 8 takımın belirlendiği 2. tur rövanş maçlarında dün Manchester United, Bayern Münih, PSV Eindhoven ve AC Milan rakiplerini geçerek çeyrek finale adını yazdırırken, 6 Martta da Liverpool, FC Chelsea, Valencia ve Roma rakiplerini eleyerek yollarına devam etmişlerdi.

İNGİLİZLER ŞAŞIRTMADI
Grup maçlarına katılan 4 takımının da gruplarını lider olarak tamamladığı İngiltere'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki hakimiyeti bu tur maçları sonunda da kendini gösterdi.

İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United, çeyrek final yolunda Fransız Lille'yi 1-0 ve 1-0'lık skorlarla geçerken, FC Chelsea 1-1 ve 2-1'lik sonuçlarla Portekiz ekibi Porto'yu kupanın dışına itti.

Galatasaray'ın grubundan gelen FC Liverpool ise geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu FC Barcelona'yı 2-1 ve 0-1'lik sonuçlarla deplasmanda atılan gol farkıyla geçmeyi başardı.

Son 16'ya kalan İngiliz takımları arasında sadece Arsenal, yine Galatasaray'ın grubunda ikinci olarak yoluna devam eden Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'a 1-0 ve 1-1 ile elendi.

İSPANYOLLAR ŞOKTA
Dünyanın en ünlü kulüpleri arasında yer alan İspanyol devleri FC Barcelona ve Real Madrid, bu turda kupaya veda etmek zorunda kaldı.

Geçen yıl hem La Liga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanan Katalan ekibi, Liverpool'a boyun eğerken, Real Madrid, final niteliğindeki mücadelede dün akşam Alman devi Bayern Münih'e 2-1 yenilmekten kurtulamadı ve kupaya erken veda etti.

Şampiyonlar Ligi'nde 3 İngiliz, 2 İtalyan, 1 İspanyol, 1 Alman ve 1 Hollanda takımı çeyrek final eşleşmelerini bekliyor.

GOL KRALLIĞINDA KAKA ÖNDE

Öte yandan, ligde gol krallığı yarışında ise AC Milan'ın Brezilyalı orta alan oyuncusu Kaka ve Real Madrid'in Hollandalı yıldızı Ruud van Nistelroy, 6'şar golle ilk sırada bulunuyor.

Onları, FC Chelsea'nin Fildişi Sahili'nden golcüsü ve Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Didier Drogba, Valencia'dan Fernando Morientes ve yine Real Madrid'ten Raul Gonzales 5'er golle izliyor.