BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  DÜNYA

Chavez sokaklara inecek

Bush'un belalısı o. Latin Amerika'ya gelecek Bush'u rahat bırakmayacak. Protestocuların arasına karışacak.

Abone ol

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, sık sık "şeytan" dediği ABD Başkanı George Bush'un Latin Amerika ülkelerini ziyaret ettiği sırada Arjantin ve Bolivya'yı ziyaret edecek ve düzenlenecek Amerikan karşıtı gösterilere katılacak. Irak savaşındaki kayıplar yüzünden ABD'yi düzenli olarak soykırımla da suçlayan Chavez, Bush ile ziyaretlerinin çakışmasını, alaycı bir biçimde "kader" olarak nitelendirdi.

Bu ziyaretlerin tesadüf olduğuna Caracas'ta kimse inanmıyor, ama resmi olarak Chavez, Arjantin'e zirai anlaşmalar imzalamaya, Bolivya'ya da arkadaşı Devlet Başkanı Evo Morales'e sel felaketi sonrasında destek olmaya gidiyor. Chavez, cuma günü Bush Uruguay'a geldiğinde Buenos Aires'te olacak ve başta Mayıs Meydanı Anneleri olmak üzere, diğer sol örgütlerin düzenleyeceği büyük gösteriye tek konuşmacı olarak katılacak. Chavez, cumartesi günü, yani Bush'un sadık müttefiki Alvaro Uribe ile görüşmek üzere Kolombiya'da olacağı gün de Bolivya'ya gidecek.

KOLOMBİYA'DA İLK GÖSTERİLER
Bu arada dün akşam Bush'un Kolombiya ziyareti, liseli ve üniversiteli gençler tarafından protesto edildi ve ülkenin çeşitli kentlerindeki gösteriler sırasında olaylar çıktı. Bush'un ziyaretine ilişkin ilk protesto olan dün akşamki gösterilerde Amerikan bayrakları da yakıldı.