BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

İspanya'da 8 kişilik 'IŞİD hücresi'ne tutuklama

İspanya polisi, Irak ve Suriye'de savaşmak üzere militan topladıkları şüphesiyle sekiz kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer bu hücrenin Irak Şam İslam Devleti örgütüne cihatçı gönderme çalışmaları yaptığından şüpheleniyor.

Abone ol

İspanya polisi, Irak ve Suriye'de savaşmak üzere militan topladıkları şüphesiyle sekiz kişiyi gözaltına aldı.

Yetkililer bu hücrenin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne cihatçı gönderme çalışmaları yaptığından şüpheleniyor.

Bugün erken saatlerde başkent Madrid'de operasyon düzenlendiği açıklandı.

Hücre liderinin daha önce Afganistan'da yakalandığı ve ABD'nin Guantanamo'daki askeri hapishanesinde bir süre tutuklu kaldığı belirtildi.

İspanya medyasında çıkan ve henüz doğrulanmayan bazı haberlerde, gözaltına alınan sekiz kişiden birinin İspanyol, birinin Arjantin, altısının ise Fas kökenli olduğu ifade edildi.

Lahcen İkasrrien adlı hücre liderinin Guantanamo'da yıllarca tutuklu kaldığı, fakat delil yetersizliğinden 2005'te serbest bırakılarak İspanya'ya döndüğü belirtiliyor.

Polisin ayrıca 2004'te Madrid'deki bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin erkek kardeşini de yakaladığına dair haberler var.

İspanya polisi, militan olduğu şüphesiyle son yıllarda çok sayıda kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi. Geçen ay İspanya'nın Kuzey Afrika'daki Melilla bölgesinde bazı şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Hafta sonu ise bir Fransız vatandaşı Suriye'de savaşmaya gittiği şüphesiyle, Fransız polisinin çıkardığı tutuklama emri üzerine Berlin'de Alman polisi tarafından tutuklandı.

Bugünkü gözaltıların ülke içinde herhangi bir saldırı planına karşı yapılmadığı düşünülüyor; ancak İspanyol polisinin Prens Felipe'nin bu hafta tahta geçiş töreni öncesinde güvenlik tedbirlerini artttırdığı belirtiliyor.