BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.505,42
HABER /  GÜNCEL

İSMEKle yeniden doğdular

35 yıllık evli Enver Karaoğlu(60) ve Leyla Karaoğlu(59), İSMEK’te bilgisayar kullanmayı öğreniyorlar.

Abone ol

60 yaşındaki Enver Karaoğlu ve 59 yaşındaki Leyla Karaoğlu, kursa giderken bile birbirlerinden ayrılmıyorlar. Birlikteliklerinde 35 yıllık bir zamanı geride bırakan çift mutluluklarının kaynağını birbirlerine daha çok zaman ayırmak ve ortak uğraşlar bulmak olarak görüyorlar.

Mühendis olan Enver Bey, eşi Leyla Hanım geçtiğimiz yıl boyama kursuna gitmeye başladığında İSMEK’le tanışmış. Emekli olduktan sonra Karaoğlu çifti “Beraber ne yapalım, zamanımızı nasıl değerlendirelim” sorularına en güzel karşılığı, kendilerine çok fazla seçenek sunan üstelik de ücretsiz kurs veren İSMEK’te bulmuşlar. Enver Bey İSMEK tarafından ücretsiz olarak tam 97 branşta kurs verildiğini öğrenince konuşmuşlar ve birlikte bilgisayar kursuna gitmeye karar vermişler. Yakında torun sahibi olmaya hazırlanan çiftin, ikisi mühendis biri de doktor olan üç çocuğu bulunuyor.

Enver Karaoğlu neden bilgisayar kursunu seçtiğini sorduğumuzda “Zamanımızda bilgisayar kullanmayı bilmemek neredeyse okuma-yazma bilmemekle eşdeğer. “Öğrenmenin yaşı yok” diye klasik olduğu kadar son derece doğru bir söz var. Gençlerden de birçok şey öğrenebiliriz. Günümüzde aranılan her türlü bilgiye internetten ulaşılabiliyor. Ben bilgisayarı bilgi amaçlı kullanacağım. Bilgisayar sayesinde oturduğumuz yerden internetten gazete okumak, her türlü haber ve bilginin ayrıntılarına inmek, ilgi ve merak duyduğum konularda detaylı araştırma yapmak teknolojinin büyük bir nimeti. Özellikle google arama motoruna girmek ve internet kullanımını tam olarak öğrenmek istiyorum” diyerek cevaplıyor.



Emekli öğretmen olan Leyla Karaoğlu ise bilgisayar kursunu seçme sebebini “Oğullarımızdan biri Amerika’da okudu fakat yeteri kadar iletişim kuramadık. Oysa bilgisayar kullanabiliyor olsaydık sürekli internetten görüşebilirdik. Bunun acısın çektik. Yakında torunlarımız olacak, bari onlarla aramızda kopukluk olmasın. Artık küçücük çocuklar bile bilgisayar kullanıyorlar. Aramızda kuşak çatışması olsun istemiyoruz. Hem torunlarım bilgisayarla ilgili bir şeyler sorduğunda bilmiyorum demek bana utanç verecektir. Üstelik birlikte bilgisayarda vakit geçirirsek ortak bir ilgi alanını paylaşarak onlara daha yakın olabiliriz.” şeklinde açıklıyor.

Bilgisayar öğrenen çiftin oldukça başarılı olduğunu söyleyen İSMEK bilgisayar kursundaki öğrenciler ise “İnanın bizden çok da farklı değiller. İlk başlarda yaşlı insanlar çok daha zor öğrenirler, bu yaşta ne işleri var bilgisayar kursunda diye düşünmüştük. Fakat öğrenme azimleri bizi de etkiledi. Hem evli bir çift olarak sınıfımıza renk katıyorlar. Onlara çok alıştık. Ailelerimize de onlardan bahsediyoruz. Umarım bizim ailelerimizde gelecek dönemlerde kurslara katılırlar. Anne babalarımız bilgisayar biliyor olsalardı onlarla iletişim kurmamız çok daha kolay olurdu.” dediler.