BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  POLİTİKA

Akdağın yabancı doktor inadı

Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan ve sağlık alanında düzenlemeler içeren yasayı Meclis'ten geçirmek istiyor...

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bazı maddeleri bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan ve sağlık alanında düzenlemeler içeren yasayı ''Süratle Meclis'ten geçirmek istediklerini'' bildirdi.

Akdağ, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Azerbaycan Sağlık Bakanı Oktay Şiraliyev ile makamında bir süre görüştü. İki bakan, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı yaptı. Şiraliyev'i Türkiye'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdağ, Azerbaycan ile yakın işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Azerbaycan'da düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan Diasporaları 1. Ortak Forumuna katılacağını kaydeden Akdağ, iki ülke arasında köklerini tarihten alan derin bağlar bulunduğuna dikkat çekti. Şiraliyev'in ziyaretiyle iki ülke arasında daha önce akdedilen sağlık alanında işbirliğine ait protokolün yeniden gözden geçirileceğini bildiren Akdağ, gelecek dönemde yapılacak işbirliği faaliyetlerinin de belirleneceğini söyledi.

Türkiye'de Azeri sağlık personeline eğitim verildiğini, bu ülkeden gelen hastaların tedavi edildiğini ifade eden Akdağ, Karabağ'ın işgalinden sonra ortaya çıkan ve ''kaçkınlar'' denilen kişilere her türlü yardım ve desteğin verileceğini bildirdi. Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yapısal dönüşümle ilgili işbirliğini güçlendirme kararı aldıklarını belirten Akdağ, Türkiye'de bu konuda çalışma yürütecek Azeri uzmanlarla bu ülkede yapılabileceklerin ele alınacağını söyledi.