BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İşleri isimleri ezberlemek

Oscar'ın enteresan bir yönü var. İki kişi oturup tüm isimleri ezberleyecek. Çünkü çalınma riski var.

Abone ol

PricewaterhouseCoopers (PwC) yetkililerinin, bu yıl 81. kez verilecek olan Oscar ödülleri için 75. kez Academy of Motion Picture Arts and Sciences'ın (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) oy sayım işlemini yürüttüğü bildirildi.

PwC tarafından yapılan yazılı açıklamada, sayım işlemini yöneten Brad Oltmanns ve Rick Rosas'ın 22 Şubat Pazar gecesi tüm dünyada canlı yayınlanacak Akademi Ödül Törenine kadar sonuçları bilen ''yegane 2 kişi'' olacağı kaydedildi.

Akademi Ödülleri oy sayım projesinde 75 yıl boyunca yalnızca 12 şirket yöneticisi yer alma ayrıcalığına sahip olabildi.

AĞZI SIKI ELEMANLAR

Açıklamaya göre, oy sayma işlemi 75 yıldır aynı şekilde ve hiçbir güvenlik ihmali olmadan gerçekleştiriliyor. Güvenliğin tam olarak sağlanması için Oltmanns ve Rosas, sayım işlemi için kimsenin bilmediği bir mekanda çalışan ''ağzı sıkı'' bir grup PwC denetçisine liderlik ediyor.

MÜHÜRLÜ ZARFLARA KONUYOR

Sonuçlar ödül töreninin yapılacağı güne kadar mühürlü iki set zarf içinde bir kasada kilit altında tutulurken, güvenlik önlemi olarak ödülleri kazananların isimlerinin bulunduğu zarflar, PwC ortakları tarafından törenin yapılacağı salona farklı ve gizli iki ayrı güzergahtan getiriliyor.

ÇALINMAYA KARŞI EZBER

Ayrıca PwC ortakları zarfların çalınma olasılığına karşı bir önlem olarak, her kategoride kazananların isimlerini tek tek ezberliyorlar. Oscar kazananların kimlikleri, canlı yayında açıklanana kadar gizli tutuluyor. Kesin sonuçlar 17 Şubat'ta belli olacak.

Açıklamaya göre, 75 yıldır PwC ekipleri tarafından sayılan oyların sayısı 440 bini, 1941'den bugüne kadar uygulanan sistemde ödül kazanan isimlerinin saklandığı zarf sayısı da 2 bin 500'ü aşmış durumda. PwC ekipleri, oyları saymak için 75 yılda bin 700 saat harcadı.