BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İşler karıştı! Esad'dan şok mesaj : Türkiye uçaklarını vururuz

AFRİN harekatının politik arenasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Pazartesi günü yapılacak Soçi zirvesi öncesinde Beşar Esad Türkiye'yi bakan yardımcısına açıklama yaptırarak tehdit etti. Beşar Esad Afrin'e giren Türkiye'yi işgalci olarak niteleyip 'vururuz' mesajını iletti. Peki şimdi ne olacak?

Abone ol

SURİYE Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad BBC'ye yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nı "işgal" olarak nitelendirdi. Mekdad, buna karşılık vereceklerini söyledi ve açıkça Türkiye uçaklarını vurabileceklerini söyledi. Mekdad, 'Hava savunma sistemimiz hazır' dedi.

Soçi'deki zirve öncesinde Dışişleri Bakan yardımcısı üzerinden Afrin mesajlarını veren Beşar Esad, siyasi areneyı hareketlendirdi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Şam'da BBC muhabirine flaş açıklamalar yaptı. Afrin harekatını 'işgal' olarak niteleyen Mekdad, 'Türkiye'ye askeri karşılık vereceklerini' söyledi.

TÜRK UÇAKLARINI VURACAK MISINIZ?

Mekdad'ın şok açıklamaları üzerine BBC muhabiri "Bu, uçakları düşürmeyi de kapsıyor mu?" sorusunu yöneltti. Esad'ın bakan yardımcısı bu soruya  "Bunu çok açık olarak söyledik. Hava savunma sistemlerimiz hazır" cevabını verdi.

ASKERİ KARŞILIK VERECEK MİSİNİZ? SORUSU

ABD nihayet ağzındaki baklayı çıkardı ve tehdit etti...

 Suriye Dışişleri Bakan yardımcısı BBC muhabirinin "Buna askeri olarak karşılık verecek misiniz?" sorusuna da şu yanıtı verdi;

-"Doğrudan ya da dolaylı olarak cevap veriyoruz. Şu anda yaşananlara bakabilirsiniz. Bizim kendi politikalarımız var, kendi konumumuz var. Bu saldırıyı kınadık ve buna göre hareket edeceğiz. Özellikle herhangi bir eylemden bahsetmeyeceğim ancak Suriye'nin kendini korumaya hakkı vardır. Tekrar tekrar söyledik, Türk rejiminin saldırılarına yanıt vermek için mümkün olan her aracı kullanacağız".

RUSYA'NIN İZNİ BİZİ BAĞLAMAZ

Muhabirin "Rusya buna yeşil ışık yaktığı belirtiliyor" demesi üzerine Mekdad şu karşılığı verdi;

-"Bilmiyorum. Rusların ne düşündüğünü biliyoruz. Rusya'nın Suriye adına hareket edebileceğini ya da Suriye'de şimdiye kadar savunduğu prensiplere karşı hareket edebileceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla bu, Türkiye'nin Suriye egemenliğine karşı bir saldırganlığı ve Suriye'nin böylesi bir saldırıya karşı her tür cevabı vermeye hakkı var".

PUTİN ÇARK MI ETTİ? : Suriye ve Beşar Esad'ın hamisi Rusya ve Putin. Suriye'nin Afrin harekatıyla ilgili 6. günde böyle bir çıkış yapması Putin'den icazet almadan 'olmaz' deniliyor. Soçi zirvesi öncesinde Rusya Afrin konusunda Türkiye'ye yaktığı 'yeşil' ışığı 'kırmızıya' mı çeviriyor? Şam'dan gelen bu açıklamanın perde arkası merak konusu oldu.

Milli Piyango Süper Loto rekora gidiyor