BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  GÜNCEL

ABD nihayet ağzındaki baklayı çıkardı ve tehdit etti...

Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından yıllardır Türkiye'nin dile getirdiği 'tampon bölge' öneren ABD, ağzındaki baklayı çıkardı. Trump'ın Milli Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, "YPG ile çatışmayın" derken, "bedeli ağır olur" diye de tehdit etti.

Abone ol

TSK'nın Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı durdurmak için harekete geçen ABD bir yandan yıllardır direndiği Türkiye'nin 'tampon bölge' teklifini Türkiye'ye yaparken, diğer yandan da açık açık Türkiye'yi tehdit etmeye başladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Milli Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin YPG'li teröristlerle çatışmamasını isteyip, Türkiye'nin Afrin’den çekilmesini istedi. 

ASKERİ DANIŞMANLARIMIZA BİRŞEY OLURSA! ABD’nin askeri danışmanlarının bölgede olduğunu belirten Trump'ın danışmanı Bossert, "Herhangi bir yanlış anlaşılma ve hesaplamanın ağır sonuçları olabilir" diyerek Türkiye'yi açık açık tehdit etmekten de geri kalmadı. 

İşler karıştı! Esad'dan şok mesaj : Türkiye uçaklarını vururuz

PYD'NİN HAMİSİ DE SUÇLAMIŞTI: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin ardından PYD'nin bölgedeki hamisi ABD'nin DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'i suçlamıştı. "Türkiye'yle meşru güvenlik kaygıları doğrultusunda birlikte çalışmaya hazırız, ancak devam eden operasyon yenilginin eşiğine gelen DEAŞ'a can verme riski taşıyor" twiti atmıştı.  

Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası ABD'den yeni yalanlar...

ABD’nin güvenli bölge teklifine Ankara’dan ilk yanıt