BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

İslam ülkeleri göze girdi!

Devlet Bakanı Tüzmen, İslam ülkeleriyle ticareti geliştireceklerini söyledi

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İslam ülkeleriyle Türkiye arasındaki ticaret hacmini 2013 yılına kadar 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Tüzmen, İslam ülkeleri büyükelçilerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, İslam ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkileri bütün vasıtaları kullanarak daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Tüzmen, hükümetlerinin arzu edilen ekonomik ve ticari ilişkileri arzu edilen seviyeye çıkarmak için her türlü çabayı gösterdiğini ifade etti.

Dünya ekonomisinde son dönemde çok hızlı değişikliklerin yaşandığına dikkat çeken Tüzmen, gelişmelerdeki etkileri hisseden İslam ülkelerinin kendilerini uyarlamak zorunda olduklarını belirtti.

Tüzmen, başlattıkları bölge ve ülke stratejileri ve programları dahilinde, Türkiye ile İslam ülkeleri arasında 2003 yılında 15 milyar dolar olan ticaret hacminin 2006 yılında yüzde 125'lik bir artışla 34 milyar dolara yükseldiğini kaydetti. Tüzmen, 2013 yılı soınu itibariyle Türkiye ile İslam ülkeleri arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.