BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşkence zanlısına linç girişimi

Kartal'da annesinin sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı kişi tarafından işkence gören 4 yaşındaki çocuğun yakınları, adliyeye sevk edilen zanlıya saldırdı.

Abone ol

Adliye önünde arbede yaşanırken, polis zanlıyı güçlükle adliye binasına aldı.

Manisa'da yaşayan Fadime E.'nin, bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanışıp, Kartal'daki evine yerleştiği Yakup A'nın, Fadime E. ve 4 yaşındaki oğlu Y.E.'ye işkence yaptığı iddia edilmişti. Fadime E'nin intihar girişiminde bulunmasıyla birlikte ortaya çıkan olayın ardından hastaneye kaldırılan çocuğun işkence gördüğü belirlenmişti. Küçük çocuğun cinsel organının ısırıldığı, tırnaklarının çekildiği ve vücudunda sigara söndürüldüğü belirlenirken, Fadime E.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Yakup
A., geceyi Kartal Asayiş Büro Amirliği'nde geçirdi. İfadesi alınan zanlı bugün Kartal Adliyesi'ne sevk edildi. Polisler eşliğinde adliyeye getirilen zanlı, 4 yaşındaki oğlu Y.E.'nin Denizli'den gelen babası Şerif Ali E., amcası İbrahim E. ve dedesi Yunus E. tarafından linç edilmek istendi. Zanlıya saldıran küçük çocuğun yakınları, polis tarafından güçlükle uzaklaştırıldı.

Çocuğun yakınları, "Bu yanına kalmayacak" diye bağırdıkları zanlıya tehditler savurdu. Y.E.'nin dedesi Yunus E., sakinleştirildikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Torunum benim gözbebeğimdi. O bir yaşındayken gazetelere çıktı. O benim her şeyimdi. O dedesi gibi, babası gibi büyük bir cazgır olacaktı. Kimsenin benim torunuma bunu yapmaya hakkı yok" dedi.

Yakup A.'ya seslenen Yunus E., "Yunus'un torununa kimse dokunamaz" diye bağırdı. Çocuğunu 3 yıldır görmediğini belirten baba Şerif Ali E. ise, "Ben çocuğumu sonuna kadar istiyorum. Bana göstermediler, sakladılar. Çocuğumu bu halde gördüm. Bunu yapanın yanına koymayacağım. Velayet için gerekli yerlere başvurdum" şeklinde konuştu.