BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan ilginç Sarıgül yorumu

CHP eski lideri Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül'le görüşmesiyle ilgili olarak 'Kapımız herkese açık' dedi.

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile yaptığı görüşmeyi 'Kapımız düşmanlık kapısı değil, kapımız herkese açık' sözleriyle yorumladı.

Deniz Baykal, İstanbul'a hareketi öncesi, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baykal, Sarıgül ile görüşmesinin Kılıçdaroğlu'na karşı yapıldığı yönünde yorumlar bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Bizim kapımız düşmanlık kapısı değil, pişmanlık kapısı da değil. Kapımız, memleketini seven, partisini seven herkese açık. Kimsenin benim yaptığım görüşmelerden rahatsızlık duyması, tedirginlik duyması için bir neden yok” diye konuştu.

Bu görüşmeden rahatsızlık duyanlar varsa onları da beklediğini ifade eden Baykal, “Onlara da kapım açık. Onlara da söyleyecek bir-iki güzel sözümüz olabilir. Bin kere tövbeni bozmuş olsan da gene de gel. Bizim kapımız herkese açık bir kapıdır” değerlendirmesinde bulundu.

SARIGÜL: SİYASİ MALZEME YAPILMASIN

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal ile görüşmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sarıgül'ün açıklaması şöyle:

"Sayın Deniz Baykal ile görüştüğümüz doğrudur. Ancak bu görüşme bazı gazete ve televizyonlarda yansıtılmaya çalışıldığı gibi daha önceden kararlaştırılmış, planlanmış, tasarlanmış bir görüşme değildir. Adalet eski bakanımız Sayın Seyfi Oktay'ı ziyaret ettiğim gün, kendisi ile birlikte Sayın Baykal'ı da ziyaret ettik. Bu tamamen bir nezaket ziyaretidir. Görüşmemizde siyaset konuşulmamıştır. Sayın Baykal'a karşı geçmişte siyasi mücadele verdik, ancak kimseyle kişisel bir mücadelemiz ve husumetimiz olamaz. Yetiştiğimiz siyasi gelenek ve aldığımız siyasi kültür bize bunu öğretmiştir. Bu ziyaret sırasında ne geçmişle ilgili, ne de gelecekle ilgili hiçbir siyasi konuşma ve değerlendirme yapılmamıştır. Olay bundan ibarettir. Bunun dışındaki yorum ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından gerekli gördüğüm bu açıklamayı bilgilerinize sunarım"

SAV: BİRARAYA GELMELERİ ANLAMLI

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Baykal ile Sarıgül'ün görüşmesi için ''Geçmişte kavgalı olanların bir araya gelmesi anlamlı'' dedi.