BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Işıklar'ı çıldırtan yorumcular

Aykut Işıklar, pazar akşamları yarışırcasına yayınlanan futbol yorumlarından rahatsız. Çünkü Işıklar'a göre bu yorumlar insanları bir birine düşürüyor, ayrım yaptırıyor..

Abone ol

Aykut Işıklar, futbol yorumlarından rahatsız. Işıklar, "Futbol yorumcuları! Bölücü terörist çetelerden daha beter" yazısında bunu anlatıyor.


Pazar akşamları ekranları kaplayan şu futbol programlarına ‘dur’ diyecek bir vatansever yetkili yok mu? RTÜK’ten yana umudum yok, gücü yetmiyor. Daha üst seviyelerde birisi olmalı. Yoksa ülkem bir top yüzünden param parça oluyor. Herkes birbirine düşman edildi.
‘Kardeşim siz maçları, futbolu tartışmıyorsunuz. Siz milyonlarca cahil halkı yoldan çıkarıyorsunuz. Buna kişisel kompleks savaşı denir. Sizin şu konuşmalarınız yüzünden, önce tribünler bölündü. Sonra statlar... Gençler birbirleri ile yaptıkları maçlara gidemez oldu. Kulüpler, rakiplerini düşman ordusu gibi görmeye başladı. Daha sonra komşu kentlerin arası bozuldu. Nefret, kıskançlık Türkiye geneline yayıldı. Bazı büyük kulüpler bazı kentlere gidemez hale getirildi. İki yıl önce bütün kulüpler hakem düşmanı yapıldı. Bazı kulüpler daha da ileri gidip Federasyon’u tanımaz hale getirildi. Son haftalarda ise futbolcular isyan etti. Canlı yayınlarda bu yorumculara veryansın etmeye başladı. Canlı yayında birbirinle mahalle kabadayısı gibi kavga eden kişiler spor yorumcusu ise, cezaevindeki tüm kader mahkûmlarına yazık oluyor. Onlar daha seviyeli tartışıyorlar. Osman efendi, Ahmet efendiye saldırıyor Allah’tan araya reklamlar giriyor. ‘Ne kadar iğrenç işler bunlar...’ diyen bir yetkili yok mu? Bunu söylemek de bizim işimiz mi?

Bu adamlar yüzünden sosyal barış ve halkın devlete güveni kalmadı. TV’de duyduklarına inanan cahil genç, devletin polisine taş atıyor, tanımadığı bir insanı bıçaklıyor. Böyle spor mu olur, yorum mu?.. Lütfen bu işe devlet en kısa zamanda el koysun.

Bu iş nereye kadar gidecek? Sonu ne olacak? Belli değil.

Önceki akşam Lig TV Maraton’da Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez, Erman Toroğlu’na az kaldı küfür edecekti. Ama daha fenasını yaptı, Beşiktaşlı amigolara Toroğlu’nu hedef gösterdi.

Star TV’de eski futbolcu Gökmen, eski hakem Ali Aydın yanında olsa kafa atardı. Bir gazetede çıkan röportajın hesabını soruyor. Sana ne kardeşim elalemin yazdıklarından. Sen kendi yaptıklarının hesabını ver. Yorumculuğu aynen futbolculu kadar... Ya uzun bıyıklı yorumcuya ne denmeli? ‘Şampiyonlar Ligi’nde iki maçta 9 gol yiyen Fenerbahçe’nin Alman teknik direktörüne doğum günü pastası kesilmezmiş. Biz bu adamlarla Avrupalı olmak istiyoruz, almazlarsa da kızacağız. Allah’ım sen bu ülkeyi, bu insanlardan koru...

TRT de bu

seviyesizliğe uydu

Bu seviyesiz tartışmalara ne yazık ki TRT de ortak oldu. Faik Çetiner TRT’den aldığı 45 milyar liranın hakkını reyting ile verecek ya... Aynı iğrenç taktiklere başvurdu. O programın özü, TRT yayın ilkelerine asla yakışmıyor. Reyting uğruna TRT bu hale getirilemez. Faik, geçen yıllarda tüm futbol dünyasının yerden yere vurduğu, bir kaşık suda boğmak için fırsat kolladığı MHK eski başkanına hakem hatalarını soruyor. Bu adam geçen yıl o hakemlerin başkanı idi. Onları güya medyaya karşı savunurdu, şimdi elinde bir sopa hakem hatalarını anlatıyor. Saniyenin yüzde biri içinde verilen kararları beş kez yavaş çekimde izleyip ahkâm kesiyor. Genç hakemlerin seminerde Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar’ı nasıl açıkça protesto ettiğini gördük. Aslında onlar çok tipik bir kesit, çok şeyi anlatıyor. Nedense birileri de hiç anlamak istemiyor.

Her şeyi bildiğini iddia eden bu futbol yorumcuları, bu ülkeye bölücü terörist çetelerden daha zararlı oluyor. Onlar yüzünden toplumsal barış bitti. Ve onlar yüzünden halkın devlete olan güveni sarsıldı. Şikeyi devlet bilinçli yapıyor diye düşünen o kadar çok kişi var ki... ‘Hakem taraf tuttu, Federasyon şu kenti kayırdı, şu kulüp şike yaptı’ gibi belgesiz sadece dedikoduya dayalı sözlerin, nereye gideceğini bilemeyecek kadar cahiller. Örneğin Trabzon halkı Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı sevmiyorsa suçlusu bu yorumculardır. Rizespor ile Diyarbakır maçında sanki iki düşman ordusu savaşıyor havası oluyorsa yine bu adamlar suçludur. İstanbul’un üç büyük kulübün taraftarını adeta savaştıran, düşman yapan bu adamlardan Türk milletini kurtarmak gerekiyor. Kapansın bitsin gitsin bu programlar. Sadece maçların özet görüntülerini izleyip, kararı biz verelim. Her kentimizin takımı huzur içinde deplasmana gitsin, sahaya çıksın, taraftarı yanında olup İstiklal Marşımız’ı omuz omuza söylesin. Yoksa bu üç beş cahil futbol uzmanı yüzünden ülkemiz bölünüyor.

Bir başka gün futbol yorumcularının, futbol dışındaki yaşamlarını da ben yorumlayacağım...

YAZI:Aykut IŞIKLAR