BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Işıklar, TRT'yi savunmaya geçti

Aykut Işıklar, TRT'ye yönelik eleştirilere, karşı harekete geçti. Işıklar, bir zamanlar medya patronlarının işyerine tuvalet kağıdı alamadığını söyledi ve şunları açıkladı:

Abone ol

TRT günlerdir çoğu yazar tarafından eleştirilmekte. Son günlerde TRT hakkında tartışma yaratan olay ise TRT'ye yüklü miktarda telefon faturası gelişi ve fuzuli görüşmeleri olan çalışanlara TRT'nin bunu ödetmesi.

Ama, Aykut Işıklar diğer yazarlar arasından sıyrılarak bu eleştirilere adeta 'dur' diyor. Işıklar, "Tuvalete kağıt konmazdı şimdi TRT'yi eleştiriyoruz" yazısında özel medya kuruluşlarının hiçbir özeleştiri yapmadığını ekonomik kriz örneğiyle anlatıyor. Işıklar'ın TRT hakkındaki detaylı yazısı şu şekilde:

TRT'nin telefon faturaları o kadar kabarmış ki, yönetim olaya el koymak zorunda kalmış. Hatta 'Bakalım evini ve eşini arayanlar, bu kadar saat ne konuşmuş? diye soruşturma açmış. Öyle ya insan evini günde bir kere arayıp, çok önemli bir konuda bilgi alır veya verir. Ama her gün eşiyle iki saat konuşmak neyin nesi? Akşamları görüşmüyorlar mı? Her ay 20-30 milyon lira neyse de... Birkaç kişiye ne konuştun diye sormuş, birkaç kişinin de ikramiyesini kesmiş.

TRT'nin bu girişimi, bir eli yağda, bir eli balda yaşayan biz gazeteci ve özel TV'cilerin hoşuna gitmedi. 'İnsan haklarına aykırı, faşizanca bir karar' diyen de oldu, 'çağdaş demokrasiye aykırı' diyen de... Ve hemen Avrupa Birliği ile bağlantı kuran yazarlarımız ortaya çıktı. Sanki bir- iki turistlik gezi dışında Avrupa'yı ve iş hayatını biliyormuş gibi...

Beyler şunu unutmayın Avrupa'nın pek çok ülkesinde iş yerinde özel telefon konuşması yapmak yasaktır. Belirli saatlerin dışında çay içmek de... O bolluk sadece bizde. Saatlerce ananı babanı aramak, günde 20 çay-kahve içmek, ziyarete gelen arkadaşınla sohbet etmek de bize özgü... Hele herkes gidince direk telefon ile Amerika'yı aramak...

Bir tarihte Sabah Gazetesi'nde böyle bir iş! yapan arkadaş tanıyorum. Amerikalı sevgilisi ile her gece 3 saat konuşuyormuş. Fatura gelince Dinç Bilgin az kaldı 'Haber Merkezi'ni dağıtıyordu. Allah'tan suçluyu çabuk bulduk.

TRT özel kanallar ile rekabet etsin diye iki kuruş harcasa... Hemen başlıyoruz bağırmaya. 'TRT bizim vergilerimizle böyle müsriflik yapamaz' ... Telefon konuşmalarını kontrol altına alınca yine başlıyoruz bağırmaya. Özetle TRT medyaya yine yaranamadı, yaranamayacak..

Madem sırası geldi, sevgili gazeteci arkadaşlarıma şunu hatırlatmak istiyorum. 2002 krizi olup, binlerce arkadaşımız kapının önüne konulduğu zaman... İnsan haklarından hiç söz etmiyorduk. Çünkü o zaman 'aç karınlar- ev kirası' daha önemli idi. Hatırlayın medya patronları da çok zor durumda idi. Her türlü masrafı kesmişti. Bunlardan biri de tuvaletlere konulan rulo kağıtlar idi. Hatta bazı patronlar 'Ben personelin tuvalet ihtiyacını düşünmek zorunda değilim' bile demişti. Herkes tuvalet kağıdını çekmecesinde kilit altında tutardı. Tuvalete giderken yanında götürürdü.

YAZI:Aykut IŞIKLAR
D.B.TERCÜMAN