BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.380,27
HABER /  GÜNCEL

Işık Koşaner'in itirafları AİHM yolunda

Vatani görevini yaparken 'alnından vurulan asker'in babası, AİHM'e başvurduklarını açıkladı.

Abone ol

Koşaner'in ses kaydındaki 'alnından vurulan asker' olduğu iddia edilen Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can ve annesi Süsember Can, birlikte geldikleri Ankara'da bir basın toplantısı düzenledi.

PAŞA İTİRAF ETMİŞTİ
Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in internete düşen ses kaydında, ''Askerimizi alnından vurduk'' açıklamasının ardından, Antalya'da ikamet eden Can ailesi, emekli paşanın kendi oğullarını kastettiğini belirterek, konuyu kamuoyuna taşımışlardı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Genel Merkezi'nde, dernek yönetimiyle birlikte kameraların karşısına geçen Can ailesi, oğullarının intihar ettiğine inanmadıklarını dile getirdiler. Baba Oktay Can, ''Bize, intihar ettiğini söylemişlerdi. Ancak bizim oğlumuz intihar edecek birisi değil. Zaten ölüm olayında da intihar ettiğine dair bir görüntü yok. Genelkurmay Başkanı'nın, 'alnından askerimizi vurduk' dediği kişi bizim oğlumuzdur'' diye konuştu. Baba Oktay Can, oğullarının şehit sayılması ve sorumluların ortaya çıkartılarak cezalandırılmasını isteyerek, ''Gerçeğin ortaya çıkmasını ve oğlumuzun şehit ilan edilmesini istiyoruz'' dedi. Baba Can, basın toplantısında, kendi çabaları neticesinde elde ettiği belgeler ve fotoğraflarla bu olayın intihar olmadığını anladığını anlattı.