BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli iki olay arasında bağlantı kurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iddiası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı küplere bindirecek.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, hükümetin İsrail karşıtı sert bir tutum takınmasıyla, bu ülkeyi İran'a karşı korumak üzere planlanan füze savunma sisteminin, Türkiye'ye yerleştirilme zamanlaması arasındaki paralelliği gündeme getirdi.

Bahçeli, Erdoğan'a "Yahudi Cesaret Ödülü’nü bir an önce iade etmeli" çağrısında bulundu.

İsrail gerilimi iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirdi. Hükümetin İsrail'e karşı bayrak açtı ama MHP olaya farklı bir açıdan baktı. Yazılı açıklama yapan Bahçeli'nin hedefinde sahte İsrail düşmanlığı yapmakla suçladığı Başbakan Erdoğan vardı.

Bahçeli açıklamasında hükümete tepki gösterse de İsrail'e karşı alınan kararları destekledi ve partisinin benzer görüşleri 31 Mayıs 2010 tarihinde dile getirdiğini açıkladı.

Davutoğlu'nun barış ve istikrar çabalarını ''temelsiz ve nafile girişimler" olarak niteleyen MHP lideri, Türkiye'nin açığa çıkan gerilimin kutup başı haline geldiğini savundu. Bahçeli daha sonra füze kalkanı iddiasını gündeme getirdi:

AKP MUTLAKA BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR

''Uluslararası alanda sözü dinlenmeyen, teklifleri kabul görmeyen AKP zihniyetinin iç politikada mevzi kaybetmemek ve füze kalkan projesinin kurulma tartışmalarını önlemek adına sahte bir İsrail düşmanlığına tevessül ettiği izlenimi gittikçe güçlenmektedir. Eğer AKP, füze savunma sisteminin kurulmasıyla ilgili sürecin gölgelenmesini sağlamak ve bu kapsamda gündem değiştirmek adına İsrail kartını ileri sürüyorsa, bu yaptığı tezgah kısa sürede deşifre olacak ve bunun bedelini de mutlaka ödeyecektir.''

YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜNÜ İADE ETSİN

Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın 2005 yılında ABD ziyaretinde Yahudi Konseyi'nden aldığı ödülü hatırlatarak, iade etmesi çağrısında bulundu:

"Partimiz İsrail’le olan münasebetlerde AKP’nin sonuç alıcı ve istikrarlı olmasını beklemekte ve Türkiye’nin hak ve hukukunu kürenin her tarafından tavizsiz bir şekilde savunmasını ısrarla istemektedir. Başbakan Erdoğan’ın bundan sonra, Filistinli kardeşlerimizin yüreğini serinletmek ve inandırıcılığını göstermek için sahibi olduğu ‘Yahudi Cesaret Ödülü’nü bir an önce iade etmesi kendisi ve zihniyeti açısından da tutarlılık gereği olacaktır. Bu sayede AKP hükümetinin gerçek niyet ve duruşu net olarak açığa çıkacak ve bariz olarak anlaşılabilecektir"