BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.424,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İsrail'i delirtecek benzetme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i 'şımarık oğlan çocuğuna' benzetti, BM'nin Palmer Raporu'nu da reddetti...

Abone ol

İNTERNETHABER- Ankara-Tel Aviv hattında gerilim giderek tırmanıyor. Başbakan Erdoğan, BM raporunu reddetti, donanma ile gözdağı verdi... Erdoğan'ın İsrail'in damarına basacak sözleri ise "şımarık oğlan" benzetmesi ile geldi.

Başbakan Erdoğan, Adli Yıl açılış töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sorularının gündem maddesi ise kuşkusuz İsrail'e gerilen ilişkilerdi.

ŞIMARIK OĞLAN...

BDP'LİLER BU SÖZLERE NE DİYECEK?

"BDP'nin parlemontaya gelmemesi demokrasi açısından bir eksiklik değil."

Dahası da var... Devamı için
TIKLAYIN

İsrail'in özür dileme konusunda '6 ay süre' istediği yönündeki iddiaları doğrulayan Erdoğan, yaptırımlara ilişkin "Devlet terörü estiren bu ülkeye kararlılık ortaya koyduk" dedi.

İşte Erdoğan'ın kısa ama çok tartışılacak o açıklamalarından bölümler...

"İsrail, şımarık oğlan rolü oynamıştır ve devamlı devem edeceğını düşünmüştür. Biz uluslararası sularda yaşanan gayri insanı olayın ardından özür beyanı ve tazminat istedik. Bir diğer yaptırım ise Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılmasıydı. Ancak bunlar gerçekleşmedi. Artık son kertede bir 6 ay gibi bir süreden bahsettiler."

C PLANI DA VAR 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e yaptırımların süreceğini de sözlerine şu cümlelerle ekledi:

"Şu andaki adım, 'B Planı' olarak değerlendirilse bunun 'C Planı' olacaktır. Aynı şekilde gelişmelere göre daha değişik adımlar atılması da söz konusudur."

RAPORUN KIYMETİ HARBİYESİ YOK

Birleşmiş Milletler'e sunulan Palmer Raporu'nun İsrail'in beklentilerini karşılamadığını da söyleyen Erdoğan, raporu "Şu anda açıklanan raporun bizim açımızdan herhangi bir kıymeti harbiyesi yok" sözleriyle bir kez daha reddetti. 

Erdoğan, Seyrüsefer Serbestisi kararına ilişkin ise "Donanmamız kendini bu sularda çok daha sık gösterecektir" restini çekti.