BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

IŞİD’in uçağı mı var ki Erdoğan uçuşa yasak bölge istiyor?

Demirtaş, “IŞİD’in uçağı yok, helikopteri yok. Niye uçuşa yasak bölge, Türkiye açısından bu kadar acil bir konudur?” diye sordu.

Abone ol

Suriye ve Irak’ta saldırılarını sürdüren radikal İslamcı IŞİD’e karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘uçuşa yasak bölge’ önerisini değerlendşren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “IŞİD’in uçağı yok, helikopteri yok. Niye uçuşa yasak bölge, Türkiye açısından bu kadar acil bir konudur?” diye sordu.

‘ERDOĞAN'IN TALEBİNE DOĞRUSU ŞAŞIRIYORUZ’

IŞİD’in 101 gün boyunca elinde tuttuğu 49 rehinenin serbest kalmasının ardından sürecin farklı işleyeceğini belirten Erdoğan, IŞİD’e karşı uçuşa yasak bölge ve Suriye tarafında da güvenli bölge tesis edilmesi gerektiğini söylemişti.

ABD’nin Washington kentinde temaslarını sürdüren Demirtaş, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

“Cumhurbaşkanı, Suriye’de uçuşa yasak bölgenin en acil konu olduğunu belirtiyor. Doğrusu biz şaşırıyoruz.” diyen Demirtaş, en acil tehdidin IŞİD olduğunu vurguladı.

‘KOBANİ'YE KORİDOR TALEBİMİZ REDEDİLDİ’

Örgütün uçağı ya da helikopteri olmadığına dikkat çeken Demirtaş, “Niye uçuşa yasak bölge, Türkiye açısından bu kadar acil bir konudur? Onu anlamış değiliz. Kimin uçağını, kimin helikopterini engellemeye çalışacak?” sorusunu yöneltti. HDP lideri, Türkiye’nin kendini koruyacağı ‘güvenli bölge’yi oluşturmasının tek yolunun Rojava’yı güvenli hale getirmek olduğunu belirtti.

TÜRKİYE YARDIMLAR İÇİN BİLE SINIRI AÇMIYOR

HDP olarak Kobani’ye bir koridor açılmasını taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini kaydeden Demirtaş, “Rojava’nın diğer kantonlarından ya da Kürdistan Federal Bölgesi’nden Kobani’ye yardım ulaştırılmasında Türkiye, destek vermiyor. Sınırlarını açmıyor. Destek verilmeyeceğini belirtiyorlar. O nedenle Kobani kuşatma altında zaten. Böylece dört taraftan kuşatılmış oluyor” diye konuştu.