BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in Rojava Kürtlerine saldırısında korkunç şüphe!

Irak Şam İslam Devleti, Halep’in kuzeyinde PYD’nin özerklik ilan ettiği Kobani’ye yönelik saldırıları artırıyor. Aktivistlere göre IŞİD’ın kullandığı ‘silah tipleriyle’ ilgili ‘şüpheler’ var.

Abone ol

Associated Press ajansına göre, Irak’ta ele geçirdiği silahları Suriye’ye taşıyan IŞİD, ülkenin kuzeyindeki Kürt gruplara karşı saldırılarını yoğunlaştırıyor.

Aktivistlere göre hafta içinde IŞİD çok sayıda Kürt köyünü ele geçirirken onlarca YPG mensubunu da öldürdü. YPG, PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin silahlı kanadı olarak biliniyor.

Çatışmalar Halep’in kuzeyindeki Kobani bölgesinde yoğunlaşıyor.

KOBANE SAVAŞINDA 338 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Fırat Haber Ajansı’na göre ise 2 Temmuz’dan bu yana şiddetle devam eden çatışmalarda şu ana kadar 338 IŞİD mensubu öldürüldü.

Bölgedeki bazı kaynaklara ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, ölen bazı YPG mensuplarının vücutlarının yanmış halde bulunması ve hiç mermi ya da şarapnel izi bulunmaması IŞİD’in ne tip silahlar kullandığı konusunda şüpheler yaratıyor.

KİMYASAL SİLAH ŞÜPHESİ!

Irak hükümeti hafta içinde IŞİD’in, Musul’da bir üniversitede, araştırma amaçlı kullanılması planlanan 40 kilo uranyum bileşimini ele geçirdiğini duyurmuş, bu içeriğin silah yapımında kullanılabileceğini iddia etmiş ve konuyu Birleşmiş Milletler’e taşımıştı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), IŞİD’in ele geçirdiği bileşimin düşük yoğunlukta olduğu ve silah yapımında kullanılamayacağı görüşünde.

IŞİD YÜZÜNÜ YENİDEN SURİYE'YE ÇEVİRDİ

Irak’ta başlayan çatışmaların ardından 2 binden fazla mensubunu bu ülkeye gönderen Suriye’deki IŞİD birlikleri, son iki hafta içerisinde yeniden Suriye’de bulunan cephelerde yığınak yapmaya başladı.

IŞİD 10 Haziran’da Musul’u ele geçirdikten sonra Fırat ve Dicle nehirleri çevresinde de etkinliğini büyük ölçüde artırdı ve Suriye ile Irak arasındaki sınırı fiilen ortadan kaldırdı.

Gözlemevi’ne göre Suriye’de üç yıldan uzun süredir devam eden iç savaşta şu ana kadar 171 bin kişi hayatını kaybetti.