BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  EKONOMİ

Elektrik tüketiminde rekor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, dün elektrik tüketiminde 807 milyon 813 bin kilovat saatle Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını açıkladı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük elektrik tüketiminde bugüne kadarki en yüksek seviyeye dün ulaşıldığını söyledi. Yıldız, "Daha önce 2012 içinde kaydettiğimiz 799 milyon kilovatsaat olan günlük elektrik tüketim rekoru, dün 807 milyon 813 bin kilovatsaat ile yenilenmiş oldu. Ayrıca ani puant talebinde de 39.088 megavat ile yeni bir rekor kırıldı" dedi.

Bakan Yıldız, yüksek elektrik tüketimde, yoğun yaz sıcaklıkları, artan klima kullanımı, tarımsal sulama ve sanayi üretimindeki artışın etkili olduğunu belirtti.

Elektrik tüketiminde en yüksek artışının gerçekleştiği yerler hakkında da bilgi veren Yıldız, "En yüksek tüketim artışı olan yerleri Adapazarı-Bursa bölgesi, Güneydoğu Anadolu, Ege bölgesi ve Trakya olarak sıralayabiliriz" diye konuştu.

- Vatandaşlara "tasarruf" çağrısı

Elektrik tüketiminin önümüzdeki dönemde giderek artacağını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde günlük tüketimde yeni rekorlar da gelebilir. Biz, bakanlık olarak bu yüksek tüketim talebini sağlıklı ve güvenilir şekilde karşılamak için santrallerimizin çalışmalarını titizlikle planlıyoruz. Enerji arz güvenliğimizde herhangi bir problem yok ancak yine de özellikle bu yüksek tüketimin olduğu günlerde vatandaşlarımız enerji israfından kaçınmalı ve biraz daha fazla tasarrufa yönelmeli."