BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD’den iyi bir ‘ev kadını’ olmanın tarifi

IŞİD yeni videosunda cihatçıların eşlerini hedef aldı, iyi bir kadın olmak için ipuçları verdi...

Abone ol

Radikal İslamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ardı arkası kesilmeyen videolarına bir yenisi ekledi.

Ancak bu kez videoda öncekiler gibi korkunç ve şiddet dolu görüntüler yok; IŞİD bu kez kadınları hedef alarak 'iyi bir eş olmanın yolları'nı 'kendince' anlatıyor.

Sosyal medyada IŞİD’in propagandasını yapan Zora Vakfı’nın Facebook ve Twitter hesaplarından yayımladığı görüntülü rehberde, bir cihatçı eşinin sahip olması gerekenler anlatılıyor.


1.20141105180309.jpg 

KADINLARA 'NASIL İYİ BİR CİHATÇI EŞİ  OLUNUR' DERSİ

Kadınlara ilk yardım, dikiş ve yemek pişirme için küçük tiyoların verildiği videonun en dikkat çekici özelliği ise örgütle özdeşleşen şiddet içerikli görüntüler ve siyah bayrağın aksine, pembe bir fon kullanılmış olması.

2.20141105180320.jpg 

"SAVAŞAN EŞE HURMA TOPLAMA"

Videoda ‘mücahit‘ eşlerine, savaştaki kocaları için yapabilecekleri ‘hızlı ve kolay‘ yemek tarifi önerileri de veriliyor. Onlardan biri de ‘hurma topları‘. Hurma, un ve tereyağ kullanılarak yapılan bu tarif için “Bu mücahitlere kahveyle birlikte servis edilebilecek kolay bir tarif, ya da suyla birlikte her zaman tüketilebilir özellikle de savaş sırasında. İçerdiği kaloriyle mücahitlere güç verir” deniliyor.

3.20141105180339.jpg 

Kadınların savaşta aktif olarak rol almasını yasaklayan IŞİD, onları ‘kadınsı‘ işler yaparak ‘cihad‘a destek vermeleri için yönlendiriyor.