BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

IŞİD ne yapıyor? Kuveyt, Fransa ve Tunus şoku

IŞİD bugün üç ayrı ülkede 3 ayrı kanlı saldırıyla ortaya çıktı. Fransa'da doğalgaz tesisi, Kuveyt'te cami, Tunus'ta otel bastı. Katliamlar dünyayı şoke etti.

Abone ol

DÜNYA dört bir yandan gelen IŞİD saldırıları ile dehşete düştü. Kuveyt'te IŞİD militanları 2 bin kişinin namaz kıldığı anda camiyi bastı ve 24 kişiyi öldürdü. Tunus'ta turistik oteli bastılar ve toplam 19 kişiyi katlettiler.

Aynı saatlerde gözler Fransa'dan gelen habere döndü. Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen IŞİD saldırısında, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü.

KUVEYT
NAMAZDAKİLERİ BASTI
IŞİD'in dünyayı dehşete düşüren ilk saldırı haberi Kuveyt'ten geldi. 2 bin kişinin namaz kıldığı camiye intihar saldırısı düzenlendi.

işid-kuveyt-cami-basti.jpg
Şiilere ait El İmam El Sadık Camii'ne yönelik IŞİD saldırısı Cuma namazı sırasında meydana geldi. IŞİD tarafından yapılan intihar saldırısında bilanço çok kandlı oldu. Gelen son haberlere göre 24 kişi öldü, 5'i ağır onlarca kişi yaralandı.

NAMAZ KILARKEN İNTİHAR SALDIRI
Reuters'a konuşan Kuveyt Milletvekili Halil El Salih, patlama esnasında camide namaz kılındığını söyledi. Salih, saldırganın 30 yaşın altında göründüğünü de sözlerine ekledi. Kuveyt gazetesi El Cerida, sosyal medya hesabından en az sekiz kişinin yaralandığını duyurdu. 

IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "saldırganın Ebu Süleyman El Muvahed olduğu ve hedefte reddiyecilerin (radikal dinciler tarafından Şii Müslümanlar için kullanıyor) tapınağının bulunduğu" belirtildi.

TUNUS
İKİ OTEL BASILDI ÇOK SAYIDA ÖLÜ
IŞİD Cuma gününde Tunus'u da kan gölüne çevirdi. Tunus'un turistik Susa kentinde kaleşnikof silahla otele saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı'na göre en az 27 kişi öldü, 6 yaralı var.

Saldırganın bir güneş şemsiyesinin altına saklanarak oteldekileri taradığı öğrenildi.

FRANSA
KELLESİNİ KESİP KAPIYA ASTI

Tunus ve Kuveyt'in ardından Fransa'dan gelen IŞİD saldırısı haberi gözlerin bu kez Avrupa'ya çevrilmesine sebep oldu. Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen IŞİD saldırısında, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü.

Üzerinde Arapça harfler bulunan bir beze sarılı kesik bir baş bulunduğu da gelen iddialar arasında.
İçinde iki kişinin bulunduğu belirtilen bir kamyonetin fabrikaya girdiği ve buradaki depoya çarpan aracın patlamaya neden olmuş olabileceğini bildirdi. Saldırganların kaç kişi olduğuna dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

SALDIRGAN 'IŞİD ÜYESİYİM' DİYE BAĞIRDI

ABD merkezli 'Air Products' isimli şirkete ait olan fabrikaya düzenlenen saldırının ardından yaralananların sayısı şu an için bilinmiyor.Fransız Le Dauphine gazetesinin görgü tanıklarına dayandırdığı iddiaya göre, 30 yaşlarında olduğu belirtilen kişi saldırı esnasında "IŞİD üyesiyim" diye bağırdı.

HOLLANDE ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Brüksel'deki AB zirvesinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ise ülkesine dönmeye karar verdiği açıklandı. Brüksel'de konuşan Hollande, saldırganın niyetinin patlama çıkarmak olduğundan bir kuşku duyulmadığını söyledi. "Terör saldırısı" olarak tanımladığı olayın ardından bir zanlının yakalandığını söyleyen Hollande, "Asla korkuya teslim olmayacağız" dedi.