BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Musul'u ele geçirmesinin birinci yıldönümünü kutladı

IŞİD Irak'ın Musul kentini ele geçirmesinin ilk yıldönümünü kutladı. Kentte sokak lambalarının IŞİD bayrakları ile donatıldığı bildirildi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ta Musul'u ele geçirmesinin ilk yıldönümünü kutladı.

IŞİD'in kentte, bir sokaktaki tüm sokak lambalara siyah bayraklarını astığını gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

Musul halkının da posterler asmaya ve önemli binaları kutlamalar için süslemeye zorlandıkları yolunda haberler alınıyor.

Musul'un düşmesi IŞİD için önemli bir dönüm noktası olmuş ve örgütün daha sonra Irak'ın bazı diğer kesimlerine saldırı düzenlemesini mümkün kılmıştı.

IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi geçen yıl Temmuz ayında Musul'daki Büyük Cami'de bir vaaz verdi ve 'kafirlere karşı savaşmak için Müslümanların IŞİD kontrolündeki bölgelere taşınması" çağrısında bulundu.

Musul'un geri alınması Irak ordusunu yeniden eğitme çabalarına da bağlı.

Nisan ayında Irak hükümet güçlerinin kuzeydeki Tikrit'i geri alması ardından, Musul'u da tekrar ele geçirmek için uzun bir harekat düzenlemeleri bekleniyordu.

Ancak New York Times gazetesinin haberine göre, Amerikalı yetkililer bu operasyonun büyük olasılıkla erteleneceği görüşünde.

Bu gecikmenin nedeni olarak batıdaki Ramadi kentinin de geçen ay IŞİD'in eline geçmiş olması gösteriliyor ve harekatın muhtemelen 2016'ya kaldığı belirtiliyor.

Musul'u geri almak için yapılacak operasyonun başarısı ABD'nin Irak askerlerini eğitme çabalarına da bağlı görülüyor.