BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  DÜNYA

IŞİD kendi tuzağına düştü

Peşmerge'ye saldırmak üzere bir araca bomba yerleştirmeye çalışan 7 IŞİD militanı öldü. Irak'ta süren çatışmalarda ise 120 IŞİD militanı ölü ele geçirildi.

Abone ol

Irak'ta kuzeyden Peşmerge ve güneyden Irak Ordusu baskısı altında kalan IŞİD, darbe üstüne darbe yiyor. Peşmerge'ye karşı kullanmak amacıyla bir araca bomba yerleştirmeye çalışan 7 IŞİD militanı aracın infilak etmesiyle öldü. Irak Ordusu da Ramadi'de sürdürülen operasyonlarda 120 IŞİD militanını ölü ele geçirdiğini açıkladı. İşte IŞİD'in son durumu

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD militanlarının Peşmerge Güçleri’ne saldırmak üzere bomba döşediği kamyonda patlama olduğunu ve 7 örgüt mensubunun öldüğünü belirtti. Memuzini, olayın Başika ilçesine bağlı Bazwaya köyünde meydana geldiğini kaydetti.

KDP Sorumlusu, örgütün saldırı ve savunma gücünün azaldığını, bu nedenle intihar saldırılarına yöneldiğini ifade etti.

ÇATIŞMALARDA 120 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Öte yandan Irak Ordusu'nun Enbar vilayetinde sürdürdüğü operasyonlarda da çok sayıda IŞİD militanının öldüğü haberleri geliyor. Yazılı bir açıklama yapan Irak Terörle Mücadele Birliği Komutanı Tümgeneral Fazıl Bervari, Enbar vilayetinin idari başkenti olan Ramadi kentinde, birkaç gündür süren çatışmalarda en az 120 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada öldürülen IŞİD’lilerden bazılarının üst düzey örgüt mensubu olduğu belirtildi.

Irak güvenlik güçleri, aşiret milislerinin desteğiyle, geçtiğimiz hafta Huz bölgesinde bazı önemli noktaların kontrolünü sağlamıştı.

Geçen haftadan beri Enbar vilayetinde, işgal altındaki bölgelere geniş kapsamlı bir operasyon yapılıyor. Ramadi, başkent Bağdat'ın 115 kilometre batısında bulunuyor.