BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.438,87
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Irak'ın Ramadi kentine saldırıyor

Irak'ın batısındaki Ramadi'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD, hükümete ait binalara bir dizi intihar saldırısı düzenledi. Iraklı yetkililer kentin büyük bir tehlike altında olduğunu bildiriyor.

Abone ol

Irak'ın batısındaki Ramadi'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), hükümete ait binalara bir dizi intihar saldırısı düzenledi.

Anbar vilayeti yönetiminden Athal el Fahdavi BBC'ye yaptığı açıklamada saldırıya hedef olan resmi binaların IŞİD silahlarının menzilinde yer aldığını belirtti ve kentin "büyük bir tehlike altında olduğunu" bildirdi.

Fahdavi, Ramadi'ye gönderilen takviye askerlerin IŞİD saldırılarının geri püskürtülmesine yetmeyeceğini de bildirdi.

IŞİD dün de Ramadi dışındaki üç köyü ele geçirmişti.

IŞİD militanlarının kuzeydoğudaki Elbu Ganim'e düzenlediği saldırıda 9 kişinin öldüğü bildirildi. Yöredeki güvenlik güçlerinin geri çekilmesi ardından yüzlerce sivil başka yerlere kaçmıştı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığıyla bilinen yayın kuruluşu Rudaw, ölenlerden dördünün polis memuru olduğunu bildirdi.

Bu ayın başlarında Irak hükümet güçleri geçen Haziran'da IŞİD tarafından ele geçirilmiş olan Tikrit kentini geri alarak örgüte önemli bir darbe indirmişti.

Başbakan Haydar el-Abadi geçen hafta yaptığı açıklamada, Tikrit kentinde elde edilen zaferi Anbar vilayetinde ve Irak'ın en önemli petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kentinde sürdüreceklerini söylemişti.

Anbar'ın büyük bölümü 2014'ün ilk aylarından beri IŞİD'in kontrolü altında.

ABD askeri yetkilileri IŞİD'e yönelik hava harekatının başlatılmasından bu yana Irak'ta ele geçirdiği bölgelerin yüzde 25 ila 30 kadarını kaybettiğini söylüyor.