BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,37
HABER /  SEÇİM

'PKK silahla oy topluyor' iddiasına yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK bizim için oy toplasaydı, kırsaldaki oylarımız daha yüksek olurdu" dedi.

Abone ol

"PKK silahla oy topluyor" iddialarına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cevap verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'daki çatışmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. PKK'nın kendileri için oy topladığı iddialarıyla ilgili soru karşısında Demirtaş, "PKK bizim için oy toplasaydı kırsaldaki oy oranımız daha yüksek olurdu" dedi.

'KÜLLİYEN YALAN'

HDP lideri yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şu manipülasyona kimse düşmesin. Deniliyor ya, PKK silah zoruyla HDP'ye oy topluyor... Külliyen yalan. Bizim kırsaldaki oy oranımız şehirdekinden çok daha düşük. PKK kırsalda silahlı bir güçtür. Eğer insanlar PKK zoruyla HDP'ye oy veriyor olsaydı, oradaki oy oranımızın çok daha yüksek olması gerekirdi. 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan ısrarla bunlar silah zoruyla oy alıyorlar' diyor. Silah sizin elinizde, ordu sizin emrinizde.

'PKK DAĞ BAŞINDA BEKLİYOR, DAHA NEREYE ÇEKİLSİNLER?'

PKK daha ne kadar çekilecek bilmiyorum. Dağın başında bekliyorlar, ateşkes konumundalar. Nereye çekilsinler? Onu bir söylesinler, tam olarak nereye çekilmesini istiyorlar bir yol göstermeleri lazım. Eğer sınırdışı deniyorsa hangi yolla hangi yasaya mukabil olacak bunu da söylesinler.