BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İshalden korunmanın yolları

Özellikle yaz aylarında artan "İshal" vakaları için Sağlık Bakanlığı alarma geçti. Bakanlık, vatandaşları bazı önlemler almaya çağırdı. İşte bakanlığın uyarıları:

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ishalden korunmak için içme ve sulama sularına, çiğ yenen sebze, meyvelerin temizliğine ve el yıkamaya çok dikkat edilmesini istedi.

Akdağ, yaz mevsiminde sıcaklık artışına bağlı olarak ishal yapıcı etkenlerin artması ve ishalden korunma yöntemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sıcaklığın artmasıyla birlikte sularda, sulanan sebzelerde ve ellerde mikropların üreme şansının arttığına dikkati çeken Akdağ, hijyenik kurallar konusunda yaz aylarında daha dikkatli olunması uyarısında bulundu. İshalden korunma yöntemlerine değinen Akdağ, içme sularına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek güvenilir olmayan suların içilmemesini istedi.

İshalden korunmada el temizliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Akdağ, ''İshalli hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığın kaynağında bulaştırıcı olan ellerimiz'' dedi.