BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.409,14
HABER /  DÜNYA

İşçiler tehlikeyi hiçe sayarak itfaiyeye yardım etti

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir yemek fabrikasında tüplerin olduğu kısımda yangın çıktı. İtfaiyenin duvar arkasından müdahalesine ra...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir yemek fabrikasında tüplerin olduğu kısımda yangın çıktı. İtfaiyenin duvar arkasından müdahalesine rağmen sönmeyen yangına işçiler, itfaiyecilerden aldıkları hortumlarla yaklaşarak müdahale etti. 8 itfaiye aracı ve bir panzerin müdahalesiyle yangın, 2 saatte kontrol altına alınabildi.
Olay, Ceylanpınar’ın Viranşehir Caddesi’nde bulunan bir yemek fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, yemek fabrikasının dış cephesinde bulunan 8 adet sanayi tüpü sabah saatlerinde değiştirildi. Yemek yapmak için çalışmalara başlayan işçiler, tüplerin olduğu bölgedeki yangını fark etti. İtfaiye ekiplerine haber veren işçiler yangını tüpleri ile ilk müdahaleyi yaptı. İlk aşamada 3 itfaiye aracı yangına müdahale ederken, yeterli gelmeyen itfaiye araçlarına polisin panzeri de katılarak su sıkmaya başladı. İtfaiye ekipleri duvar arkasından su sıkarken, tehlikeye rağmen işçiler de duvarı atlayıp itfaiyecilerin elinden hortumları alarak yakından müdahalede bulundu. Uzun bir süre yangının kontrol alınamaması sonucu Viranşehir çadır kentte bulunan itfaiye araçları da geldi. 8 itfaiye aracı ve bir panzerin müdahalesiyle yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.
Bu sırada polis ekipleri toplanan kalabalığı uzaklaştırırken, yemek fabrikasının bulunduğu binayı da boşalttı. İşçilerin kendilerini tehlikeye atarak yangına müdahale ettiği olayda maddi hasar meydana geldi. Yemek yaparken yangını fark ettiklerini belirten bir işçi, "İtfaiyeye haber verdik ve yangına müdahale ettik. Şükür can kaybı olmadan yangın önlendi" şeklinde konuştu.
(İHA)