BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.408,05
HABER /  POLİTİKA

Gül'den Suriye'ye müdahale sinyali!

Suriye'deki katliam için Cumhurbaşkanı Gül'de müdahale sinyali olan bir açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Suriye için artık adım atma zamanı geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki katliama ilişkin "Suriye'de binin üzerinde insanın kimyasal silahlarla vahşice katledilmesi çok büyük bir insanlık suçudur. Bu manzaraları görüp de vicdanı sızlamayan, bu üzüntüyü kalbinin derinliklerinde hissetmeyen insan olan hiç kimse yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bu katliamı yapanlar tarihte lanetle anılacaklardır ve öyle geçeceklerdir. Ama böyle de kalmayacaktır. Uluslararası hukuk nezdinde günü geldiğinde muhakkak bunun hesabını vereceklerdir" şeklinde konuştu.

SOMUT ADIM ATMA ZAMANI

Gül, şöyle konuştu: "Şu anda BM'nin uzmanları Suriye'de. Hiç bir engel çıkartılmadan bu uzmanlar muhakkak bölgeye gitmeli ve olup bitenlerle ilgili bütün bilgi ve raporlarını bütün dünya ile açıkça paylaşmalılar. Suriye'de yaşananlarla ilgili artık söylenecek söz kalmamıştır, artık fiili, somut adım atma zamanıdır. Bunun için BM Güvenlik Konseyi'nde diplomatik manevra ve ayak oyunlarıyla bu işleri geçiştirmenin ve zamana yaymanın maliyeti de çok büyük olacaktır ve BM sistemini çökertecektir bu bütün insanlık vicdanında. Onun için somut adım atma zamanı gelmiştir"

Gül, "Bu acıyı çok derinden kalbimizde duyuyoruz. Bu acıların tekrarlanmaması için de uluslararası camianın hep beraber, ki Türkiye buna hazırdır, gerekeni yapması şarttır" dedi.



SURİYE'YE MÜDAHALE GETİRECEK ŞOK MANZARA


Obama Suriye için kırmızı çizgiyi KİMYASAL SİLAH olarak belirlemişti. Şam'da bugün yaşanan katliamın geride bıraktığı manzara müdahale getirebilir. Kimyasal katliamdan gelen fotoğraflar tüyler ürpertiyor. (SURİYE KİMYASAL KATLİAM FOTOĞRAFLARI TIKLA GÖR)

0.20130821105513.jpg