BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

İşçi Partisinden TRTye protesto

İP üyeleri, Tuncay Güney’in TRT ekranlarına çıkarılmasını TRT Genel Müdürlüğü önünde protesto etti.

Abone ol İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, TRT 2’de yayınlanan "Büyüteç" adlı programa Tuncay Güney’in bağlanmasıyla ilgili, "Kamu kurumu olan TRT’nin yöneticileri, bir kanun kaçağının iftira ve yalanlarına ekranlarını açarak suç işlemişlerdir" dedi.

İP üyeleri, Tuncay Güney’in TRT ekranlarına çıkarılmasını TRT Genel Müdürlüğü önünde protesto etti. Özbey, burada yaptığı açıklamada, Tuncay Güney’in 8 yıldan bu yana gıyabi tutuklu ve kanun kaçağı olduğunu iddia etti.

TRT ekranlarında, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Silahlı Kuvvetlerini savunmanın suç haline geldiğini öne süren Özbey, "Devletin televizyonu Atatürk Cumhuriyeti’ni vurmaktadır" diye konuştu.

İP Genel Başkan Yardımcısı Özbey, Ergenekon "tertibinin" tek dayanağının Tuncay Güney’in kendisine öğretilen senaryoları aktarması olduğunu ileri sürerek, "Ergenekon soruşturması ve davanın temelinin Güney’in yalanları
üzerine kurulu" olduğunu kaydetti. Özbey, "Kamu kurumu olan TRT’nin yöneticileri bir kanun kaçağının (Tuncay Güney) iftira ve yalanlarına ekranlarını açarak suç işlemişlerdir" dedi.

Hasan Basri Özbey, yapılması gereken tek şeyin, Ergenekon soruşturmasına son verilmesi ve tüm yurtseverlerin derhal serbest bırakılması olduğunu sözlerine ekledi.