BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşadamları Iğdır Valisi'ne ziyaret

Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği, Iğdır Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret ederek, sosyal ve ekonomik alanlardaki yatırım projelerini anlattı.

Abone ol

Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret eden, Iğdır AKTİSAD Başkanı Dursun Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, şube çalışmaları ve hedefleri hakkında kısa bir sunum yaptı.

Sivil toplum örgütlerinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, özellikle iş adamları derneklerinin il ve ülke ekonomisini katkılarının büyük olduğundan söz etti.

İş istihdamı sağlamak adına önemli rol oynayan sivil toplum örgütlerinin arkasında olacaklarını ifade eden Vali Çiçek; "Valilik olarak her zaman sivil toplum örgütlerini desteklemekteyiz. Iğdır her açıdan gelişime açık bir ilimiz. Bu gelişime yardımcı olan tüm sivil örgütlerin her zaman arkasında oluruz. Sivil toplum örgütlerine Iğdır'ın gelişmesine yönelik yapacağı bütün projelerde her zaman yardımcı olacağız" dedi.
Iğdır'ın ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine yardımcı olmak için bir çok proje hazırladıklarını belirten AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Kaya ise; "AKTİSAD, Iğdır ve Türkiye sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek iş adamlarını ve sanayicilerini, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere kuruldu. Ayrıca ulusal ve uluslararası deneyim ve üne sahip TUSKON'a da üye oldu. Beş kıtada örgütlenmiş ofislerini açmış olan TUSKON'un yerelde temsilcisi ve kapısı olduk'' şeklinde konuştu.

Kaya; "Üç ülkeye sınır olan Iğdır'ımızın gelişmesi için biz sivil toplum örgütlerine çok büyük iş düşüyor. Iğdır'ın sosyal-ekonomik alanda gelişmesi ve ilimize yapılacak yatırımlar için uygun zeminin oluşturulmasında her zaman devlete yardımcı olmamız gerekiyor. Bunun yanında Devletimiz Iğdır gibi gelişmeye açık illerde teşvik yasası ve istihdamlar için işadamlarına daha cazip imkanlar sunmalıdır. Biz işadamları da sunulan imkanların ilimizde istihdama dönüşmesi için var gücümüzle çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri Vali Amir Çiçek'e teşekkür hediyesi takdim ettiler.