BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşadamı çetin ceviz çıktı

İşadamı kendisine kurulan tuzağı erken farketti. Lastiğini patlatan yankesiciden böyle uzaklaştı.

Abone ol

Adana’da bir yankesici otomobil lastiğini kestiği kişinin 16 bin lirasını almak istedi. Uyanık davranan iş adamı parasını kaptırmamak için kendini arabaya kilitleyip patlak lastikle kaçtı.

Olay, merkez Yüreğir ilçesi Karataş yolu üzerindeki İş Bankası önünde yaşandı. Bankadan 16 bin lira çekip dışarı çıkan 32 yaşındaki Seyit Altay Bayraktar, Metal Sanayii’ndeki işyerine gitmek için 01 BON 27 plakalı otomobiline bindi. Aracın dijital göstergesinden lastiğin inmiş olduğunu fark eden Bayraktar’a bu sırada 25 yaşlarında hafif sakallı bir kişi “lastik inmiş” deyip yaklaştı.

Bayraktar, aracın lastiğinin aniden inmesinden dolayı şüphe duyduğu için siyah bir torbaya koyduğu parayı torpido gözüne sakladı, kendini otomobile kilitleyip patlak lastikle oradan uzaklaştı. Bayraktar, 400 metre sonra bir lastikçinin önüne gittiğinde ise gerçeği fark etti.

Yanına gelen kişinin lastiği kesip, elindeki parayı almak için tuzak kurduğunu anlayan Bayraktar, polise haber verdi. Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, iş adamının lastiğinin kasıtlı kesildiğini, bankadan çektiği parayı çarpmak isteyen bir yankesicinin tuzak kurduğunu belirledi. Yankesiciler, önceleri bankadan çıkan kişileri tespit ettikten sonra ellerindeki parayı almak için otomobillerine taşla saldırıp kendilerini kovalamasını sağlıyor, daha sonra geride bırakılan çantayı alıp sırra kadem basıyorlardı