BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  GÜNCEL

İş var işçi yok

Kayseri'de istihdam garantili kurslara başvuruların beklenenin altında kaldığı bildirildi.

Abone ol

İşkur Kayseri İl Müdürlüğü'nün istihdam garantili kurslarına başvuruların beklenenin altında kaldığı bildirildi.

İşkur İl Müdürü Rifat Çetinkaya, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) işletmelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla istihdam garantili kurslar düzenlediklerini söyledi.

Bu kursların büyük bölümüne kursiyer bulmakta zorluk çektiklerini ifade eden Çetinkaya, son olarak düzenledikleri kaynakçılık kursuna başvuruların da beklenenin altında kaldığını kaydetti.

Kursun duyurusunu haftalar öncesinden yapmalarına rağmen yeterli talep olmadığını ifade eden Çetinkaya, bu nedenle 1 Mayıs'ta Organize Sanayi Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde başlayan kursun başvuru süresini 5 Mayıs'a kadar uzattıklarını söyledi.

Çetinkaya, kursa 18-30 yaş arası en az ilkokul mezunu erkek adayların başvurabileceğini belirterek, 3 ay sürecek eğitime katılanlara günlük 7 YTL de harçlık verileceğini ve başarılı olanların işletmelerde istihdam edileceğini bildirdi.

İşletmelerde çok sayıda kaynakçıya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Çetinkaya, şöyle devam etti:

''Piyasada (Ne iş olsa yaparım) diyen çok sayıda insan var. Ancak, işletmeler kalifiye eleman arıyor. Biz de ihtiyaç duyulan alanlarda sık sık kurslar düzenliyoruz. Bu kurslara sadece meslek sahibi olmayanlar değil sahip olduğu meslek dalında istihdam imkanı bulamayan kişiler de katılmalılar ve kendilerini geliştirmeliler. Öğrenecekleri her yeni meslek, kollarına takacakları yeni bir altın bilezik olacaktır. Böylece daha rahat iş bulabilecekler ve refah seviyelerini yükseltebileceklerdir. Ancak, ne yazık ki kaynakçılık kursunda olduğu gibi bazı iş garantili kurslara kursiyer bulmakta zorluk çekiyoruz.''