BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.386,44
HABER /  EKONOMİ

İş bulmakta en çok onlar zorlanıyor!

İşsizliğin azaltılması için kamu ve özel sektörde çalışmalar devam ederken araştırma sonuçları 35-40 yaş aralığındakilerin iş bulmakta en çok zorlanan grup olduğunu gösteriyor.

Abone ol

Türkiye Personel Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) adı ve yönetimi değişti. Derneğin yeni adı "Türkiye İnsan Yönetimi Derneği" olurken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Selen Kocabaş görevini Yiğit Oğuz Duman'a devretti.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan PERYÖN Başkanı Yiğit Oğuz Duman, Türk iş dünyasında hayat boyu öğrenme anlayışının oturmamasından dolayı orta yaş grubunun yeni iş bulmada zorluk yaşadığını açıkladı.

Aynı zamanda TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Direktörü olan Yiğit Oğuz Duman, Türk iş dünyasında hayat boyu öğrenme anlayışının oturmadığına dikkat çekerek, "Mevcut işinden çeşitli sebeplerle ayrılanlar, o döneme kadar mesleki becerilerini geliştirmedikleri için yeni iş bulmakta zorlanıyor. Bu anlamda en çok zorlanan yaş grubu 35-40 yaş arasındakiler" dedi. Duman, yeni dönemde özellikle Türkiye'nin en önemli sorunu olan istihdam ile, kadın, genç ve engelli istihdamı konusunda daha aktif olacağını söyledi. Türkiye'de işsizlik değil mesleksizlik sorunu olduğunu hatırlatan Duman, "Ülkemizde nitelikli çalışan sayısı ne yazık ki yetersiz. Birçok kurum ve kuruluş doğru insanı bulamıyor, bulmakta zorlanıyor" diye konuştu.

PERYÖN'ün yeni yönetim kurulunda aralarında Turkcell, Boyner, Demirören, Eczacıbaşı, Sabancı Holding gibi Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının insan kaynakları direktörleri yer alıyor.