BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,21
ALTIN 2.440,34
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İş arayanlar Facebook hesabınıza dikkat!

İş başvurusu yapanlar dikkat. İnsan kaynakları artık savcılık kağıdından önce kullandığınız paylaşım sitelerine bakıyor.

Abone ol

İş başvurusu yapanlar dikkat. İnsan kaynakları artık savcılık kağıdından önce kullandığınız paylaşım sitelerine bakıyor.

Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy, Facebook'u işverenler ve insan kaynakları departmanlarının da kullandığını belirterek, 'İş başvurusu yapan insanlar, Facebook profillerinden dolayı doğrudan reddedilebiliyor' dedi.

HER ŞEY KAYIT ALTINDA

Güneş gazetesinin haberine göre, internet kullanırken gösterilen dikkatsizliğin gelecekte büyük sorun oluşturma riski bulunduğunu ve birçok insanın bunun farkında olmadığını vurgulayan Özsoy, şunları söyledi:

'Facebook kullanıcılar arasında hastalığa dönüşmüş durumda. Facebook'u işverenler ve insan kaynakları departmanları da kullanıyor. İş başvurusu yapan insanlar, Facebook profillerinden dolayı doğrudan reddedilebiliyor. Kariyer planında devlette ve özel sektörde önemli görevlere gelmek olanların ve stratejik konularda çalışarak ülkesine hizmet etmek isteyenlerin, bilgisayarda bıraktıkları her ize dikkat etmelerini öneriyoruz. İnternette yapılan her şey kayıt altında. İnternet ortamında paylaştıklarımız konusunda çok dikkatli olmalıyız. Bir gün yaptıklarımız ve yazdıklarımız hiç ummadığımız yerde, önümüze koyulabilir, eşimiz ya da işimizle ilgili sorun yaşamamıza ve hayatımızın kararmasına yol açabilir'

TV'Yİ TAHTTAN ETTİ

Kitle iletişim araçlarının 'ağababası' olarak bilinen televizyonun tahtı, internet tarafından ciddi bir şekilde sallandığını dile getiren Özsoy, 'Özellikle sosyal paylaşım ağları sayesinde en ufak bir haber, bir anda büyük kitleler tarafından görülmeye başlıyor. Gazeteciler, ünlüler, sporcular, bilim insanları, herkes anlık iletilerle gün içinde durum değerlendirmesi yapıyor, iddialarda bulunuyor. İnternette gün içinde milyarlarca video izleniyor. Televizyonlarda ilgi gören haber ve programların anında internet ortamına düşmesi ise televizyonun eski cazibesini hızla yitirmesine neden oluyor. Artık evlerde aileler birlikte televizyon bile seyredemez oldular. Herkes odasına çekilip bilgisayar başında vakit geçiriyor'' şeklinde konuştu.