BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İranla PKK ANLAŞMASI

Türkiye ile İran terör konusunda işbirliği yaptı. İki ülke teröre karşı savaşacak.

Abone ol Türkiye ile İran Yüksek Hudut Komisyonu'nun aldığı kararlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca iki ülke, başta PKK terörü olmak üzere terör örgütlerine karşı birlikte hareket edecek.

İran Radyosu, iki ülke, bugün yürürlüğe giren karara göre terör örgütü PKK başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadele konusunda ortak hareket edeceklerini bildirdi. Radyonun haberine göre alınan ve yürürlüğe giren karar şöyle:

“Taraflar, bölücü ve yıkıcı terörist örgütlerin faaliyetleri nedeniyle her iki taraf güvenlik görevlilerinin şehit olmaları ve yaralanmaları ile sonuçlanan olaylara ait dosyaları faillerin yakalanması, tutuklanması ve mahk?miyetlerine kadar gündemde tutacaklar. Taraflar, bu gibi olayların tekrarlanmaması için gerekli her türlü tedbirin alınmasını sağlayacaklar. Bölücü ve yıkıcı terör örgütleri ile suç şebekelerinin iki ülke ortak hududunda yaptıkları kaçakçılıkla mücadele için ciddi önlemler alacaklar.”

Anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarih ile Türkiye’nin Kuzey Irak’a düzenlenen sınır ötesi operasyonun aynı güne denk gelmesi dikkat çekici olarak değerlendirildi.