BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  DÜNYA

İran'dan Suriye'ye gizli uçuşlar

İran Suriye'ye askeri desteklerini her hafta gizli uçuşlarla yapıyor.

Abone ol

İran yönetimi Beşar Esed'i silahla desteklemeye devam ediyor. Tahran ve Şam arasındaki hava trafiğinden haberi olan Suriyeli bir yetkili İran'dan Şam'a sürekli silah yollandığını açıkladı. Haber Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan The National sitesinde yer aldı.

Suriyeli yetkili siteye, Tahran'dan Şam'a her hafta 3 gizli uçuş gerçekleştiğini, bu uçaklarla askeri malzeme taşındığını söyledi. Ancak bu seferler halktan gizleniyor.

Uçuşların gece yapıldığını söyleyen yetkili, "Her hafta özel uçuşlar var, bazen haftada 3 uçuş oluyor. Şam'da İranlı bir yetkili tarafından kontrol ediliyor." dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, herkesin bu İranlı kişinin emirlerine uymakla yükümlü olduğunu, kendilerine bu kişinin Suriye'deki en önemli ikinci adam olduğunun söylendiğini aktardı.

Esed rejimini destekleyen ve Şam hükümeti adına çalışan yetkili, herkesin İranlı olan bu kişinin emirlerini sorgulamadan yapmak zorunda olduğunu belirtiyor.

İranlı bu kişinin kimliği belli değil. Kendilerine bunun açıklanmadığını ancak uçuşların İran Devrim Muhafızları tarafından kontrol edildiğini söylüyor.

Habere göre askeri yardım uçuşları aylardır sürüyor.

Şam havaalanına giriş izni olan başka bir yetkili ise bazı İran uçaklarının Esed rejimine destek olmak için İranlı savaşçıları taşıdığını belirtti.