BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  DÜNYA

İran'dan şaşırtan Erdoğan açıklaması

İran Genelkurmay Başkanı şaşırttı! Suriye'yi örnek göstererek protestoların olduğu Türkiye ve Mısır'da halktan liderlerine arka çıkmalarını istedi.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
Türkiye'ye yönelik aykırı çıkışlarıyla gündem olan İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi bu kez şaşırttı. Türkiye'de yaşanan protestoları 'tehlikeli' olarak nitelendirdi ve Başbakan Erdoğan için destek istedi.


İran devlet televizyonunun haberine göre, Tümgeneral Hasan Firuzabadi, ‘büyük şeytan’ olarak tanımladığı ABD’nin bölgedeki planlarını hayata geçirmek için bazı ülkelerde kaos çıkarma yolunu seçtiğini ileri sürdü.


Türkiye ve Mısır’da yaşanan olayları ‘tehlikeli’ olarak nitelendiren İranlı komutan, iki ülke halkını liderlerinin arkasında durmaya çağırdı.

SURİYE HALKININ YAPTIĞINI YAPIN

Firuzbadi, “Müslüman ve kardeş Türk halkı, devrimci liderlerinin arkasında durmalı. Aynı şekilde kardeş ve devrimci Mısır halkı da seçilmiş, devrimci cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin arkasında durmalılar. Yeni planların etkisiz hale getirilmesi için tüm Müslümanlar, Suriye halkının yaptığı gibi devrimci liderlerine destek vermeliler ” diye konuştu.

DAHA ÖNCE TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

Suriye'deki Beşşar Esad yönetimine destek veren İran, daha önce Suriye'de kan dökülmesinde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı sorumlu tutmuştu.

İran, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi aracılığıyla Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'a sert eleştiriler yöneltmişti.

Devrim Muhafızları'nın internet sitesine açıklama yapan Firuzabadi, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi Suriye'de kan dökülmesinden sorumlu tutmuştu.

Firuzabadi, "Büyük Şeytan'ın (ABD) savaş planlarına yardımcı olmak, Suriye'ye komşu ülkeler için doğru bir temel değildir. Eğer onlar bu temelde hareket ediyorlarsa, o zaman şunu bilmeliler ki, bir sonraki seferde, sıra Türkiye ve diğer ülkelere gelecektir" ifadelerini kullanmıştı.