BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  DÜNYA

Korucular haklarını istiyorlar

Bingöl’de köy korucuları, yaptıkları basın açıklamasıyla özlük haklarının iyileştirilmesini istedi. <br/>Bingöl Şehit Aileleri ve Köy Korucu...

Abone ol

Bingöl’de köy korucuları, yaptıkları basın açıklamasıyla özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.
Bingöl Şehit Aileleri ve Köy Korucular Federasyonu, köy korucularının özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Muş, Bitlis ve Diyarbakır’dan gelen korucuların da destek verdiği basın açıklamasını okuyan Federasyon Başkanı Ziya Sözen, eylemlerinin asla bir başkaldırı ve isyan olmadığını belirterek, “Yarından itibaren korucularımızın özlük haklarını yasal mevkilere taşıyoruz. Adaletin kestiği parmak acımaz. ‘Adalet hepimiz içindir’ anlayışıyla hakkımızı mahkeme köşelerinde aramaya devam edeceğiz” dedi.
30 yıldır PKK ile gecesini gündüzüne katarak kahramanca mücadele eden ve camiasında bin 650 şehit barındıran, binlerce gazi veren camianın uğradığı haksızlıkları, sigortasız çalıştırılmaları ve kendilerine hak etmedikleri şekilde verilen maaşları kamuoyu ile paylaşmak üzere toplandıklarını belirten Sözen, “Sesimizi devletimizin büyüklerine ve hükümetin yetkilerine duyurmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Korucularımızın kimliği, statüsü, kim olduğu, ne iş yaptığı da henüz belli değildir” diye konuştu.
Köy Korucuları Kanunu’na acilen el atılması gerektiğini ifade eden Sözen, “Bizim temennimiz; dokunduğunuz, değiştirdiğiniz bütün kanunlar gibi kangren haline gelmiş Köy Korucuları Kanunu’na acilen el atmanız, çözüm üretmeniz, korucularımıza hak ettiği haklarını bir an önce vermenizdir. 30 yıldır bu devlet için mücadele eden korucularımızın geçmişe dönük özlük hakları verilmeli, kendilerine ve çocuklarına hak ettikleri bir refah seviyesinde yaşamlarını sürdürmelerine ilişkin haklarını istiyoruz. ‘Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyen bir Başbakan’dan, lütfen koruculara yapılan haksızlık karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayın diyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından korucular sessizce dağıldılar.
(İHA)