BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

1 Kişinin organları, 3 hayata can verdi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden gencin organları Erzurum’da üç kişiyi hayata bağladı. <br/>Ordu’nu...

Abone ol

Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden gencin organları Erzurum’da üç kişiyi hayata bağladı.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki gencin organları uzun bir yolculuğun ardından Erzurum’a getirilerek 3 kişiye hayat verdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, İHA’ya yaptığı açıklamada, ”Dün gece itibariyle Ordu’nun Fatsa ilçesinde 16 yaşındaki çocuğun beyin ölümü olduğu ve organlarının bağışlandığını söylediler. Bu çocuğumuz trafik kazası geçirmiş ne yazık ki motosikletten düşmüş ve dün gece itibariyle yaşamını yitirmiş. Öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum bu çocuğumuza ve ailesine başsağlığı diliyorum. Sonuç itibariyle onurlu bir davranış gösterdiler ve organ bağışı yaptılar. Türkiye’ye örnek olacak bir bağış bu olay. Devletimizin de büyüklüğünü aslında burada görmek gerekir. Devletimiz öğretim üyesini gönderiyor oradan organlar çıkarılıyor bakın burada 3 kişiye bunlar can olacak. Hem bir karaciğer hem iki böbrekleri takarak bunlara hayat verecek insanlara ve hayata yeniden dönecekler. Atatürk Üniversitesi Organ Merkezi’nin hizmetlerini de değinmek istiyorum. Bu yıl itibariyle 56’ıncı naklimizi yapacağız" dedi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Fatih Kaciroğlu ise açıklamasında, “Ordu’nun Fatsa ilçesinde vefat eden bir çocuğumuzdan aldığımız 2 böbrek, 1 karaciğer, 3 tane can demek. Bir üzüntüyle beraber 3 tane yaşama sevinci yaşadık. Oldukça önemli bir hadisedir. İşin farklı bir boyutu da gelen organların Ordu’dan olması. Türkiye’nin Orta Karadeniz’den Doğu Anadolu’da Erzurum’a farklı kültürden farklı kültürlere 3 tane can hediye ediliyor. Bunun öneminin farkına varmak lazım” şeklinde konuştu.
(İHA)