BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

İran'da olimpiyat sitesine engel

Twitter kullanıcıları Londra 2012 Olimpiyatları'nın internet sitesine girmeye çalışırken İran'ın resmi haber ajanslarının haberlerini veren peyvandha.ir sitesine yönlendirildiklerini yazdı.

Abone ol

İran'ın, Londra 2012 Olimpiyatları'nın resmi internet sitesine erişimi engellediği bildiriliyor.

Bazı Twitter kullanıcıları london2012.com sitesine girmeye çalışırken İran'ın resmi haber ajanslarının haberlerini veren peyvandha.ir sitesine yönlendirildiklerini yazdı.

Blockediniran.com sitesi de İran'daki birçok kişinin 2012 Olimpiyatları'nın resmi sitesine giremediklerini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı iddialarla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

BBC Farsçça Servisi'nden Naima Akbarpur, bu tür sitelere girişin engellenmesinin nadir olmayan bir durum olduğunu söyledi.

Akbarpur bunun sorumlusunu tespit etmenin de güç olduğuna dikkat çekerek "Siteleri engellemeden sorumlu tek bir kurum yok. Bu her gün olan bir şey. Hatta hükümet yanlısı siteler ve bloglar bile bundan etkilenebiliyor. Filtreleme işleminden İnternet Filtreleme Komisyonu sorumlu. Ama yargıçlar da sitelere erişimin engellenmesini sağlayabiliyor" dedi.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, yakın bir zaman önce internetle ilgili kararlardan sorumlu olacak bir kurum oluşturulmasını istemişti.

İnternet kafelere girenlere de kimlik sorulacağı açıklanmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Mauhmud Ahmedinejad, İran'da kendi arama motoru ve mesajlaşma servisi olan "temiz bir internet" yaratılması için uzmanlarla görüşmeler yapmıştı.