BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

İran'da 39 yıl sonra bir ilk!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Arakçı, 1979’dan bu yana ilk kez biri büyükelçi diğeri sözcü olmak üzere iki kadının Dışişleri’nde üst düzey görevlere getirileceğini açıkladı.

Abone ol

İNTERNET HABER - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Arakçı, 1979’dan bu yana ilk kez biri büyükelçi diğeri sözcü olmak üzere iki kadının Dışişleri’nde üst düzey görevlere getirileceğini açıkladı.

İran medyasında çıkan haberlere göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Arakçı, 1979 devriminden bu yana ilk kez iki kadının Dışişleri’nde üst düzey görevlere getirileceğini açıkladı. Arakçı’nın açıklamasına göre Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, biri sözcü biri de büyükelçi olmak üzere iki görev için kadın çalışan atayacak. Atanmaların bir hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

KABİNE'DE HİÇ KADIN YOK AMA...

Geçtiğimiz ay göreve gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin kabinesi sadece erkeklerden oluşuyor. Fakat Ruhani hükümetten kadınları üst düzey görevlere atamalarını istemişti. Kendisinin verdiği bu sözü tutan Ruhani, Meclis Başkan Yardımcılığı görevine Elham Aminzade’yi, kendisinin kadın konuları danışmanı olarak da Pervin Dadandiş’i atamıştı.

AHMEDİNEJAD KADIN BAKAN DA ATAMIŞTI

Mahmud Ahmedinejad yönetimindeki bir önceki İran hükümeti, İran tarihinin ilk kadın bakanı Marzieh Vahid Dastjerdi’yi Sağlık Bakanılığı görevine atamıştı. 2012’de ithal ilaç fiyatlarındaki artış sebebiyle Ahmedinejad ile anlaşmazlık yaşayan Dastjerdi, görevden alınmıştı.