BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  GÜNCEL

Gezi'deki ilaçlar hastaneden çalıntı

Gezi Parkı olayları sırasında kullanılan ilaçların devlete ait olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Gezi Parkı olayları sırasında park içinde revir adı verilen birimlerden toplanan ilaçları kamuoyuna tanıttı.

Avrupa yakası 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde yapılan tanıtımda Gezi Parkı’ndan toplanan binlerce ilaç ve tıbbi malzeme sergilendi. İlaçların bir kısmının İlaç Takip Sistemi sayesinde nereden temin edildiği bilgisine ulaşılırken üzerinde karekodu bulunmayan ilaçların ise takibi yapılamıyor. Bazı serumların üzerinde “Hastane Malıdır, Satılamaz” ibaresi yer alırken bunların hangi hastanelerden ve nasıl temin edildiği ise henüz bilinmiyor. Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tasnif sonucunda 22 bin 318 adet ilkyardım malzemesi, 7 bin 690 adet çeşitli ilaç, 519 adet serum tespit edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Üzerinde ‘karekod’ bulunan yaklaşık 4 bin ilacın İlaç Takip Sistemi sayesinde nereden temin edildiğinin tespit edildiği söylenirken, göstericilerden ele geçen ve Sağlık Müdürlüğü’ne ait depoda bulunan 2 bin 162 kutu ilacın, İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtlarına göre halen eczanelerde olduğu belirtildi. Açıklamada, “66 kutu ilacın çeşitli ecza depolarında, 11 kutu ilacın hastanelerde ve 41 kutu ilacın da üreticide olduğu tespit edilmiştir. Depoda kalan 3 bin 583 kutu ilaç karekodsuz olduğundan dolayı takibi yapılamamıştır.” denildi. Gezi Parkı olayları sırasında savcılık kararı ile park içinde kurulan ve revir adı verilen birimlerden toplanan ilaçlar İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. İlaçların tasnif ve sayımını tamamlayan Sağlık Müdürlüğü, ilaçları kamuoyuna tanıttı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden teslim alınan ilaçlar arasında üzerinde ‘Hastane malıdır, satılamaz’ ibaresi bulunan serumlar ise dikkat çekti. Bu serumların sadece devlet hastanelerinde bulunduğunu söyleyen Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hangi hastanelerden ve nasıl temin edildiği hakkında ise henüz bir sonuca ulaşılamadığını belirtti. Tasnif sırasında elde edilen bilgilerin Sağlık Bakanlığı’na iletildiği kaydedildi.