BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Bu görüntüler kimyasal katliama mı ait?<br/>Şam’ın Doğu Guta bölgesinde çok sa...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Bu görüntüler kimyasal katliama mı ait?
Şam’ın Doğu Guta bölgesinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırıya ait olduğu iddia edilen video sosyal paylaşım sitelerine bomba gibi düştü. Videodaki görüntülere göre saldırıyı rejim yansılı ordunun gerçekleştirdiği öne sürülüyor.
Şam’ın doğu Gouta bölgesinde düzenlenen kimyasal katliama ait olduğu öne sürülen görüntüler ortaya çıktı. Amatör kameraya yansıyan görüntülerde iddiaya göre Şam’ın Mezze askeri havaalanında bir vinç yardımıyla bir kamyona yüklenen kimyasal bomba ateşleniyor. Bir süre sonra rejim yanlısı bir askeri kamyon, ordu mensubu askerlerle birlikte olay yerinden ayrılıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan videoda füzenin Doğu Gouta bölgesine gönderilen kimyasal füze olduğu iddia ediliyor.

Tahliye olan Kılıç’a coşkulu karşılama
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, "ihalede usulsüzlük, zimmet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tahliye edildi. Tahliye işlemleri tamamlanan Kılıç, 11 aydır tutuklu bulunduğu Kepsut Kapalı Cezaevi’nden çıkarken, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok’un da bulunduğu yaklaşık 400 kişilik topluluk, başkan Kılıç’ı karşılarken izdiham yaşandı. Yaklaşık 150 aracın bulunduğu konvoy Başkan Kılıç’ı alarak Edremit ilçesine gitti.

Savaş uçağı böyle düşürüldü

Suriye’nin başkenti Şam’da rejim yanlısı hava kuvvetlerine ait bir savaş uçağı düşürüldü.
Şam semalarında uçan Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağı Özgür Suriye Ordusu tarafından vuruldu. Uçağın düştü noktanın bir süre önce boşaltılmış olması bir faciayı önledi. Uçağın düşme anı amatör kameraya yansıdı.

Kadınların kabusu kapkaççı kamerada
Adana’da 6 dakika arayla iki kadının boynundaki zinciri alan zanlı kameraya yakalandı.
Adana sokaklarını hırsızlık için mesken tutan kapkaççı, gözüne kestirdiği kadını takibe başladı. Ara sokakta uygun bir an kollayan şahıs, kadının boynundaki kolyeyi alıp kaçtı. Yaşadıkları karşısında dehşete düşen kadın ise hırsızın peşinden koştu. Olaydan kısa bir süre sonra hırsız kentin en işlek caddelerinden birinde kurban arabaya başladı. Gözüne kestirdiği kadının boynuna atılan şahıs kolye ucunu çaldı. İki olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri zanlıyı kısa sürede yakaladı.
(İHA)