BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İran ürettiği uçağı rüzgar tünelinde test etti

İran’ın ürettiği yeni özelliklere sahip olan "Burhan" adlı savaş uçağı rüzgar tünelinde başarıyla test edildi.

Abone ol

İran’ın ürettiği yeni özelliklere ve yeteneklere sahip olan "Burhan" adlı savaş uçağının rüzgar tünelinde başarıyla test edildiği bildirildi.

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, B92  adıyla da bilinen Burhan savaş uçağının tamamen İran yapımı olduğu ve ülkenin Ulusal Rüzgar Tünel'inde başarıyla test edildiği belirtildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Burhan uçağı, daha önce üretilen Şafak savaş uçağının güncellenmiş ve optimize edilmiş modelidir. Uçak parçalarının tümü İranlı uzmanlar tarafından yapıldı. Daha önce üretilen Şafak adlı savaş uçağına göre kalkışı için kuyruğunda ve kanadında değişiklik yapılan Burhan uçağı, daha fazla özelliklere sahiptir. Söz konusu uçağın performansı, Havacılık ve Uzay Sanayi Kurumu Enstitüsüne bağlı Ulusal Rüzgar Tünel'inde başarıyla test edilerek onaylandı. Şu anda ise Burhan uçağı, daha fazla üretime başlaması için bir yerli veya yabancı yatırımcıyı bekliyor."

  İran, geçen yıl Aralık ayında askeri tatbikat kapsamında "Raad" (gök gürültüsü) adlı İHA’yı test ettiğini, söz konusu İHA'nın 250 kilometre menzile sahip olduğunu ve hedefe nokta atışı yapabildiğini açıklamıştı.

İran Hava Kuvvetleri'nin envanterinde yerli uçakların yanı sıra, F-4, F-5, F-14, Sukhoi-24, Sukhoi-25, Mig-29, Mirage ve diğer bazı modellerde savaş uçakları olduğu biliniyor.