BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta yeni işkence görüntüleri

Ebu Garib Cezaevi'ndeki işkence fotoğraflarının ardından şimdi de Ramadi'de işkence görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde ABD'li askerler ölü Irak'lıya el sallatıyor.

Abone ol

Irak'ta yeni işkence belgeleri

ABD'li askerlerin Ebu Garib Cezaevi'ndeki işkence fotoğraflarının ardından şimdi de Ramadi'de işkence görüntüleri ortaya çıktı.

Ebu Garib Cezaevi'nde çekilen işkence fotoğraflarıyla tepki toplayan ABD askerleri bir kez daha tepkilerin odağı haline geleceğe benziyor. Ortaya çıkarılan yeni görüntülerde Ramadi'deki ölü bir Iraklıya el sallatan askerler yer alıyor.

Asker tarafından çekilen ve daha sonra montajlanarak DVD haline getirilen görüntüler, 'Palm Beach Post' gazetesinin internet sitesinde yayınlandı.

'Ramadi Çılgınlığı' olarak adlandırılan görüntülerde askerler vurularak öldürülen bir kamyon şoförüne kameraya el sallatıyor.

YARALIYA TEKME

Toplam 16 bölümden oluşan görüntülerin ajanslar tarafından yayınlanmayan bölümlerinde yaralı bir Iraklı tutuklunun da yüzüne tekme atıldığı belirtiliyor.

Görüntüleri yayınlayan 'Palm Beach Post' gazetesi, kamyon şoförünün dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürüldüğünü duyurdu.

PENTAGON SUÇ UNSURU GÖRMEDİ

Konu hakkında soruşturma başlatan Pentagon ise askerlerin davranışlarının uygunsuz olduğuna hükmetti. Ancak görüntülerde suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle dava açılmadı.

CNN Türk