BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  DÜNYA

Irak'ta Türkmenler'e bombalı saldırı

Irak'ın Türkmen kentlerinden Tuzhurmatu'da düzenlenen bombalı saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti. Erşat Salihi, karanlık ellerin bir kez daha iş başında olduğunu söylerken ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu duyurdu.

Abone ol

IRAK'ın Şii Türkmen kenti Tuzhurmatu'da bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybederken 68 kişi de yaralandı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğunu söyledi.

Saldırı, Selahaddin vilayetinin nüfusu Türkmen ağırlıklı, Kürtlerle Arapların da yaşadığı Tuzhurmatu kentinin Şii Türkmen yoğunluklu Askeri semtinde bir halk pazarını vurdu.

SALDIRIDA EN AZ 25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ölenlerin en az 6'sı Irak güvenlik gücü mensubu. Tuzhurmatu İlçe Meclis Üyesi Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, park halindeki bir bombalı aracın infilak ettiğini söyledi. Önce büyük bir gürültü duyulduğunu, ardından bombalı saldırı olduğunun anlaşıldığını belirten Hüseyni, "Patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var, ancak sayı henüz netleşmedi" dedi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini 68 kişininde yaralandığını duyurdu. 

IKBY'nin bağımsızlık referandumunun ardından yıldırım harekatı düzenleyen Irak hükümet güçleri, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin öncülüğünde diğer tartışmalı bölgeler gibi Kerkük'ün güneyindeki Tuzhurmatu'yu da peşmergeden almıştı.

"TAM ZAFER YAKINDA"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin IŞİD'in imha edildiğini söylemesinin ardından Irak Başbakanı Haydar İbadi de askeri açıdan IŞİD'i ortadan kaldırdıklarını belirtti. İbadi, çöllük alanlardan da IŞİD militanlarını çıkardıktan sonra tam zafer ilan edeceklerini duyurdu.