BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Irakta şiddetli çatışma !

Ramadi'de, Amerikan güçleri ile yüzlerce silahlı milis arasında çatışma yeniden başladı.

Abone ol

Irak'ın batı yakasında bulunan Ramadi'de, Amerikan güçleri ile yüzlerce direnişçi arasında gündüz başlayan çatışmaların, akşam saatlerinde yeniden alevlendiği açıklandı.
Irak'ın batısında kalan ve Sünni direnişinin kalesi olarak gösterilen Ramadi'de, Amerikan güçleri ile yüzlerce silahlı milis arasında bu sabah saatlerinde çıkan şiddetli çatışmaların akşam saatlerinde yineden tırmanışa geçtiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, roket ve havan toplarının da kullanıldığı sokak çatışmalarında karşılıklı kayıpların verildiği bildirirken, çok sayıda sivilin de zarar gördüğü olaylarda, ABD güçlerinin hedef gözetmeksizin kenti bombardımana tuttuğu ifade ediliyor. Bu arada hastane kaynakları, birimlerine çok sayıda yaralının geldiğini doğruladı.
Ayrıca, Irak'ta bulunan işgal karşıtı isyancılarla ABD askerleri arasında şiddetlenen çatışmalar nedeniyle bölgeye giden tüm yolların kapandığı gözleniyor.
Sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda direnişçilerin, Amerikan güçlerine ait petrol taşıyan bir tankeri havaya uçurduğu açıklanmış, çatışmalarda 1 silahlı milisin öldüğü ifade edilmişti. Iraklı direnişçiler, Ramadi sokaklarında, RPG ve otomatik silahlarla Amerikan askerlerine karşılık vermeyi sürdürüyor.