BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  DÜNYA

Irak'ta resmi seçim sonuçları açıklandı

Irak'ta 30 Nisan'da yapılan genel seçimlerin resmi sonuçları Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği tarafından açıklandı.

Abone ol

Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliği dün akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyerek 30 Nisan'da yapılan genel seçimlerin sonuçları açıklandı.

Sonuçlara göre, Başbakan Nuri Maliki'nin liderliğindeki Kanun Devleti Listesi, 10 ilde oyların çoğunluğunu alarak birinci oldu.

Kanun Devleti Listesi, Bağdat için ayrılan 69 sandalyeden 30'unu alarak birinci oldu. Kente Eyad Allavi liderliğindeki El Vataniye İtilafı 10,  El Ahrar kitlesi 6, El Muvatın kitlesi 5, Muttahidun Lilislah Listesi ise 4 sandalye kazanabildi.

Kerkük'te Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 6, Kerkük Türkmen Cephesi 2, Mesut Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 2, Arap İttifakı ve Kerkük Arap İtilafı ise birer milletvekili çıkardı.

Anbar ilinde ise Usame El Nuceyfi liderliğindeki Muttahidun listesi 4, Anbar için Vefa İtilafı 3, El Vataniye İtilafı ise 2 sandaliye kazandı.

Genel seçimin galibi olan Kanun Devleti Listesi Basra'dan 12 milletvekili çıkardı.  Muvatın Kitlesi 6,  El Ahrar Kitlesi ise 3 milletvekili çıkarabildi.
Babil, Meysan, Vasıt, Necef, Kerbela, Kadisiye ve Zikar illerinde yine Maliki'nin liderliğindeki Kanun Devleti Listesi birinci oldu.

Musul'da ise Muttahidun Lilislah Listesi 12 sandalyeyi kazanarak birinci olurken Kürdistan İtilafı ikinciliği 4 sandalye kazanarak ikinci oldu.

Salahattin ilinde Muttahidun Lilislah Listesi ve Arap İtilafı 3'er,  El Vataniye İtilafı 2,  Salahattin Ulusal İttilafı ise 1 sandalye kazabildi.

Diyale'de, Diyale Haviyyatuna Listesi birinciliği elde ederek 5 milletvekili kazandı. Kanun Devleti Listesi ise Diyale'den 3,  El Vataniye itilafı ise 2 milletvekili çıkarabildi.
Süleymaniye'de Goran Hareketi, 7 sandalye kazanarak seçimde birinci olurken KYB ise 6 sandalye ile ikinci oldu.

Erbil'de ise  KDP  7, KYB  4, Goran Hareketi ise 2  milletvekili çıkardı.
Duhok ilinde KDP 8, Kürt İslami Birliği 2, KYB ise 1 milletvekili çıkarabildi.