BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Irakta ikinci saldırı

Irak'ta Bakuba'da intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı da 4 kişi öldü.

Abone ol

Irak'ta son haftalardaki en kanlı saldırılardan birinin düzenlendiği Beyci'den sonra, Bağdat'ın kuzeyindeki Bakuba'da Amerikan güçleriyle işbirliği yapan gönüllü güçlerden bir baba ile oğlunun cenazesinde intihar saldırısı düzenledi.
    
Polis açıklamasına göre, Bakuba'daki intihar saldırısında 4 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.
    
Irak'ın kuzeyindeki Beyci'de bir devlet petrol şirketi kompleksinin ana girişi önünde kamyonet içindeki intihar bombacısının düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı, polisin ardından yerel hastane ve Amerikan askeri yetkilileri tarafından da 22 olarak açıklandı.
    
Amerikan ve Irak kaynakları yaralı sayısını da 80 olarak duyururken, ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildiriliyor.
    
Yerel yetkililer, iki binanın yıkıldığı saldırıda enkaz altından hala saldırı kurbanlarının çıkarılmasına çalışıldığını kaydetti.
    
Bir polis yetkilisi, Beyci'de kamyonet içindeki saldırganın, Kuzey Petrol Şirketine ait kompleksin giriş kapısından geçişinin polis ve gönüllü güçler tarafından engellenmesinin ardından patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu, 3'ü çocuk olmak üzere ölenlerin çoğunun sivil olduğunu belirtti.
    
Saldırıda ölenler arasında üyeleri bulunan gönüllü güçleri, El Kaide karşı savaşmaya başlayan ABD'nin desteklediği Sünni Arap gruplar oluşturuyor.
    
Bu arada saldırı üzerine Beyci'de yetkililer sokağa çıkma yasağı ilan etti. Öte yandan İçişleri Bakanlığının bir sözcüsü, saldırı üzerine Beyci emniyet müdürünün görevinden alındığını bildirdi.
    
Beyci'deki saldırı, 12 Aralıkta Irak'ın güneyinde Amara'da düzenlenen, 40 kişinin öldüğü, 125 kişinin yaralandığı bombalı saldırıların ardından en kanlı saldırı oldu.