BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Iraklı sporcular barış mesajı verdi

Irak Okçuluk Milli Takımı Antalya’da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda ikinci olarak madalya için kürsüye çıktı. Iraklı sporcular, sp...

Abone ol

Irak Okçuluk Milli Takımı Antalya’da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda ikinci olarak madalya için kürsüye çıktı. Iraklı sporcular, sporun ortak ve evrensel dili ile dünyaya barış mesajı verdi.
Antalya’da 10-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Okçuluk Şampiyonası’na Irak Okçuluk Milli Takımı damgasını vurdu. Ülkelerinde yaşanan savaşa rağmen sporun evrensel ve ortak dili ile Antalya da barış mesajları veren Irak Okçuluk Milli Takım sporcuları, ülkeleri adına ilk kez çok önemli bir madalya kazanarak kürsüye çıktı. 63 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası’nda, Irak Milli Takımı’ndan Fatima Almashhdani ikincilik kazanırken, Rusya şampiyon, Almanya üçüncü ve Türkiye ise dördüncü oldu.

IRAK SPOR TARİHİNDE İLK
Irak Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Vedat Erbay, 8 ay önce Irak Spor Federasyonu ile kontrat yapmış ve kısa zamanda takımı Dünya Şampiyonası’na hazırlamıştı.
Irak Milli Takımı’nın dünya sıralamasında en alt sıralardan alarak bu başarıya ulaşmasını sağlayan Vedat Erbay, “8 ay gibi kısa bir sürede güzel yerlere geldik. Bundan sonraki hedefimiz bu yıl Kore’de yapılacak Asya Olimpiyatları’ndan madalyalar almak olacaktır. Irak savaşın içinde ve ülkedeki tüm zorluklara rağmen tüm teknik ekip ve sporcular iyi bir takım çalışması yapıp bu başarıyı kazandı. Bu benim için onur verici bir durum. Görev yapan tek Türk antrenör olarak bu başarılarla ülkemi temsil etmek de bana ayrı bir gurur veriyor. Benim elde ettiğim bu başarılarımın aynı zamanda Türkiye için de önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
(İHA)